“Φρένο” στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό – Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών

"Φρένο" στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό - Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών

“Μπλόκο” στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών βάζει η εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει οι ειδικοί εισηγούνται ότι για να κάνουμε υπερτοπικές μετακινήσεις, δηλαδή από νομό σε νομό με μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, πλοίο, αεροπλάνο ή τρένο) πρέπει να έχουμε το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο αποδεικνύει ότι είτε ο πολίτης είναι εμβολιασμένος είτε έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο είτε διαθέτει αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ, καθώς ο έλεγχος για τη γνησιότητα του εγγράφου θα γίνει με το QR code.

Σημειώνεται ότι ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για όσους μετακινούνται με ιδιωτικό ΙΧ. 

Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητα διενέργειας self test -τουλάχιστον για τους ενήλικες- που ίσχυε μέχρι τώρα για τα πλοία.

Οι περιοχές που “πονοκεφαλιάζουν” τους επιστήμονες

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες εμφανίζονται προβληματισμένοι καθώς αυξάνεται το ιικό φορτίο σε Μύκονο, Σποράδες, Ικαρία, Ρέθυμνο, Ρόδο και Τήνο και εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών.

Διαβάστε επίσης:

“Επιχείρηση Ελευθερία”: Πώς θα βγαίνουμε στο εξής για φαγητό με τα παιδιά μας και άλλες 19 απαντήσεις της κυβέρνησης

Καθηγητής Χρούσος: Μέσα στον Ιούλιο ο εμβολιασμός των παιδιών 15-17 ετών

Αυτά είναι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση – Σε ισχύ από 15 Ιουλίου – Τι ισχύει για τη μάσκα