Καταγγελία: “Πρόβλημα στα Νηπιαγωγεία. Κίνδυνος νήπια να μετατεθούν σε ΚΔΑΠ Δήμων”

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Την Τρίτη τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους
Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών αναφορικά με τις εγγραφές των παιδιών στα Νηπιαγωγεία. 
Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με τις εγγραφές των παιδιών στα ολοήμερα τμήματα και ενδέχεται τα παιδιά από τον προσεχή Σεπτέμβριο να μην παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου στο όποιο θα φοιτούν κανονικά το πρωί αλλά να μετατεθούν στα ΚΔΑΠ των δήμων.

Η καταγγελία των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Αγαπητοί συνάδερφοι μόλις ενημερωθηκαμε πως σε διάφορες πρωτοβάθμιες έχει δοθεί εντολή στους νηπιαγωγούς να προχωρούν κανονικά τις εγγραφές για τα πρωινά τμήματα, αλλά να μην ολοκληρώνουν τις εγγραφές στα ολοήμερα τμήματα, καθώς ενδέχεται τα παιδιά αντί να παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του δημοσίου σχολείου να μετατεθούν στα ΚΔΑΠ των δήμων.
Αυτή η ενέργεια γίνεται με μυστικοπάθεια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, οι οποίοι έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στο ολοήμερο πρόγραμμα για τις έτος 2021-2022 και μένουν ήσυχοι πως όλα βαίνουν καλώς.
Η υπονόμευση και ο εμπαιγμός στο δημόσιο νηπιαγωγείο πρέπει να λάβει ένα τελος.
Καλούμε τη ΔΟΕ και τους τοπικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τις οικογένειες και τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας!!!
Διαβάστε επίσης: