Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο

Cyma Greek Taverna - Garides Mi Feta Spaghetti, Oven-roasted shrimp and tomatoes, feta cheese, spaghetti, and parsley with grated parmigiano reggiano 500, 850 or 1200Μια καλοκαιρινή συνταγή που δύσκολα μπορείς κανείς να της αντισταθεί. Από τα λίγα πιάτα όπου ψάρι και τυρί συνδυάζονται τόσο αρμονικά χωρίς να ξενίζουν στη γεύση.

Yλικά:

8 γαρίδες
150 γραμμάρια φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες και σφιχτές ή σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι. Σε μια κατσαρόλα ασπρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα (αν προτιμήσουμε τις ντομάτες). Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ώσπου να πήξει. Σε ένα σαγανάκι τοποθετούμε τις γαρίδες ωμές, περιχύνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε τη φέτα σε μέτρια κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες. Σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό