Δευτέρα 12 Μαΐου

Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο

Μια καλοκαιρινή συνταγή που δύσκολα μπορείς κανείς να της αντισταθεί. Από τα λίγα πιάτα όπου θαλασσινά και τυρί συνδυάζονται τόσο αρμονικά χωρίς να ξενίζουν στη γεύση.

Οι γαρίδες σαγανάκι με φέτα που σας προτείνουμε σε αυτή την συνταγή είναι μία λιχουδιά που πάει με όλα και θα γεμίσει αρώματα το καλοκαιρινό σας τραπέζι!

Yλικά:

8 γαρίδες
150 γραμμάρια φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες και σφιχτές ή σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι. Σε μια κατσαρόλα ασπρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα (αν προτιμήσουμε τις ντομάτες). Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ώσπου να πήξει.

Σε ένα σαγανάκι τοποθετούμε τις γαρίδες ωμές, περιχύνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε τη φέτα σε μέτρια κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες. Σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό

 

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με λαχανικά και πιλάφι φούρνου

Χταπόδι στην κατσαρόλα με πατάτες

Ζυμαρικά με σπαράγγια και μανιτάρια

Ροή Ειδήσεων