Αλμυρό στρούντελ με λαχανικά και τυριά

Mας αρέσει να πειραματιζόμαστε στη κουζίνα και να φτιάχνουμε φαγητά που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γευτούν γεύσεις που δεν πολυσυμπαθούν σε έξυπνες παραλλαγές χωρίς κλάματα και φωνές.

Σήμερα φτιάχνουμε αλμυρό στρούντελ που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πίτα! Ιδανικό συνοδευτικό και για τον μπουφέ του παιδικού πάρτι και το κολατσιό στο σχολείο.

Υλικά

1 μελιτζάνα
4 πολύχρωμες πιπεριές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. κουκουνάρια
100 γρ. γραβιέρα
βασιλικός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις σοτάρουμε. Σοτάρουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά και μετά τις ξεφλουδίσουμε. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε παρμεζάνα και τα μισά κουκουνάρια.

Προσθέτουμε σε επίπεδα τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα υπόλοιπα κουκουνάρια τη γραβιέρα και το βασιλικό. Διπλώνουμε σε ρολό. Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνουμε πολύχρωμα μπισκότα κομφετί!

Κεφτεδάκια με μελιτζάνα – πρωτότυπη συνταγή για να φάνε τα παιδιά λαχανικά

Κέικ με γιαούρτι και πορτοκάλι