Γνωρίζουμε καλά πως τα περισσότερα παιδιά δεν τα πάνε καλά με τα λαχανικά. Σήμερα σας έχουμε μια έξυπνη πρόταση για να βάλετε στο τραπέζι ένα πιάτο με λαχανικά, το οποίο όμως θα τραβήξει τα παιδιά από τη… μύτη. Ε, κεφτεδάκια είναι αυτά!
Υλικά για 4 μερίδες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 αυγά, χτυπημένα
2/3 της κούπας παρμεζάνα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κούπα γαλέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη
δεντρολίβανο
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει για 20 λεπτά.
2. Ξεβγάζουμε τις ροδέλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
3. Τις σοτάρουμε στο λάδι και σε 1/2 κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.
4. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
5. Ρίχνουμε τα μυρωδικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
6. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη γαλέτα.
7. Προσθέτουμε κατόπιν τη γαλέτα και ανακατεύουμε.
8. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
9. Τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά ή τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη).
Tip. Αν δεν έχετε εύκαιρα όλα τα μυρωδικά, χρησιμοποιήστε ό,τι υπάρχει στην κουζίνα σας.
* Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Μαμά, δεν τρώω πράσινα” της Θέμιδας Καρδιόλακα, εκδόσεις Μίνωας.
Διαβάστε επίσης:
Ζυμαρικά με μανιτάρια και χωριάτικο λουκάνικο