Γεννήθηκε μωρό με τρία πόδια, δύο πέη και χωρίς πρωκτό –Και θα ζήσει!

Το χειρούργησαν και πλέον θα μπορεί να ζει φυσιολογικά! Ο λόγος για ένα μωρό στη Μόσχα, για το οποίο μιλά τις τελευταίες μέρες όλος ο πλανήτης, αφού γεννήθηκε με τρία πόδια, δύο πέη και χωρίς πρωκτό.

Οι γιατροί πιστεύουν, ότι τα πρόσθετα μέλη με τα οποία γεννήθηκε το μωρό προήλθαν από δίδυμό του που δεν αναπτύχθηκε πλήρως.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ύπαρξη τρίτου ποδιού διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια υπερήχου στη μητέρα. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να κάνει έκτρωση και το μωρό γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό τον Ιούλιο του 2018. Λόγω της απουσίας πρωκτού, όμως, υποβλήθηκε κατευθείαν σε επέμβαση.

Έναν μήνα αργότερα, το μεσαίο πόδι απομακρύνθηκε χειρουργικά από δύο από τους κορυφαίους χειρουργούς παιδίατρους της χώρας, τον καθηγητή Yury Sokolov, 55 ετών, και την Dr. Evgenia Kartseva, ενώ τον Φεβρουάριο ουρολόγοι το υπέβαλαν σε μία ακόμα επέμβαση για την αφαίρεση των επιπλέον γεννητικών οργάνων. Μάλιστα, έγινε συμπληρωματική επέμβαση και για να τοποθετηθεί ο πρωκτός στη σωστή θέση.

«Πιθανότατα, στην αρχή επρόκειτο για δίδυμα. Το μεσαίο πόδι είχε δύο φτέρνες. Έπρεπε να είναι δύο αγόρια αλλά στη μήτρα σχηματίστηκε ένα μωρό. Το αγόρι είναι 14 μηνών τώρα. Περπατάει και κοιτάζει γύρω τον κόσμο με ενδιαφέρον και περιέργεια, όπως κάθε φυσιολογικό μωρό» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας της Μόσχας.

Πηγή: dailymail.co.uk