Γερμανικά σε ΝΤΟ#: Διασκεδαστικό εργαστήρι εκμάθησης γερμανικών για παιδιά από 3 ετών στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Το παιχνίδι -και δη το παιχνίδι μετά μουσικής- είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να μυηθεί ένα μικρό παιδί στη γνώση. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει Γερμανικά εύκολα, ευχάριστα και από μικρή ηλικία, την απάντηση θα βρείτε στο Χαλκηδόνιο Ωδείο, το οποίο καλεί τα παιδιά στο πρωτότυπο μουσικό, διαδραστικό εργαστήρι «Γερμανικά σε ΝΤΟ#»!

Σε αυτό παιδιά ηλικίας από 3 ετών θα γνωρίσουν την Elli, τη μικρή ελεφαντίνα, η οποία επικοινωνεί με τους μικρούς της φίλους, παίζει, τραγουδά και τους διαβάζει παραμύθια στα Γερμανικά!

Έτσι, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα Γερμανικά μέσα από το τραγούδι, την κίνηση, τα παιχνίδια, τα παραμύθια, το θεατρικό παιχνίδι και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν να τα ψυχαγωγήσουν, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και ταυτόχρονα να τα φέρουν σε επαφή με τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα. Μάλιστα, το υλικό που χρησιμοποιείται στα μαθήματα είναι του Goethe Institut.

Ο βιωματικός αυτός τρόπος εκμάθησης Γερμανικών είναι ο ιδανικός για παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα γλωσσικά ακούσματα, ενώ χρησιμοποιούν τα συναισθήματα και τις αισθήσεις του για να μάθουν τόσο τη μητρική, όσο και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Στο εργαστήρι «Γερμανικά σε ΝΤΟ#», όμως, τα παιδιά μαθαίνουν κάτι παραπάνω: Να αγαπούν την ξένη αυτή γλώσσα σα μητρική τους. Και πώς όχι, άλλωστε, αφού κάθε μάθημα εκεί, είναι μια ακόμα ευκαιρία για παιχνίδι και διασκέδαση! Για τραγούδι, μουσική και γιορτή!

Το σκέφτεστε ακόμα; Επισκεφθείτε το Χαλκηδόνιο Ωδείο σε Μεταμόρφωση και Ν. Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσει το παιδί σας ένα δοκιμαστικό μάθημα εντελώς δωρεάν.

Πάρτε μια γεύση από την παρουσίαση των “μεγάλων παιδιών” του τμήματος “Γερμανικά σε ΝΤΟ #”:

Και δείτε εδώ πώς αξιοποιούνται τα boomwackers στο να γίνει το μάθημα ακόμα πιο διασκεδαστικό:

Το μουσικό εργαστήρι «Γερμανικά σε ΝΤΟ#» στο Χαλκηδόνιο Ωδείο πραγματοποιείται:

-κάθε Δευτέρα στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 τηλ. 2102856196)

-κάθε Παρασκευή στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 Ν.Φιλαδέλφεια τηλ. 2102530080).

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Θεοδωράκη Νικολέττα

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2102530080 και 2102856196.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.halkidonio.gr καθώς και στη σελίδα του Ωδείου στο Facebook.