Γιατί κυρία Κεραμέως είναι κλειστά τα σχολεία σε μια περιοχή που συνεχίζει να έχει μηδενικά κρούσματα;

“Για πoιο λόγο κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ένα νησί xωρίς κανένα κρούσμα;” Αυτή είναι η άποψη όλων των γονιών της Ικαρίας που θεωρούν αδιανόητο οι μαθητές να βρίσκονται εκτός δια ζώσης διδασκαλίας και να υποχρεούνται σε τηλεκπαίδευση όπως οι υπόλοιποι μαθητές της χώρας από τη στιγμή που το νησί τους είναι covid free.

Aπό την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού συσπειρώθηκαν, απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να εξαιρεθεί το νησί από την καθολική τηλεκπαίδευση και οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές τους τάξεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν δυναμικά – μάλιστα οι γονείς παρακίνησαν τα παιδιά να απέχουν από την τηλεκπαίδευση σε μια προσπάθεια να εισακουστούν τα αιτήματά τους και να επιστρέφουν κατ΄εξαίρεση οι μαθητές της Ικαρίας στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο Ιnfokids.gr οι γονείς ” “Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας.  Απαντάμε με αποχή στη τηλεκπαίδευση, καλούμε όλους τους φορείς και τους δασκάλους των παιδιών μας να στηρίξουν την απόφαση μας

Έκκληση των γονέων: Κυρία Κεραμέως ανοίξτε τα σχολεία της Ικαρίας

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας με ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διεκδικούν το άνοιγμα των σχολείων του νησιού με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όπως λένε, «είναι η τρίτη φορά που η Πολιτεία δεν παίρνει το ελάχιστο μέτρο, ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον, στο σχολείο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Οι γονείς αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αν η Πολιτεία ενδιαφερόταν πραγματικά για την Παιδεία και Υγεία των μαθητών, δεν θα ανοιγόκλεινε τα σχολεία. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διασφαλιστεί το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών στην Παιδεία. Αντιθέτως, σε αυτό τον ένα χρόνο της πανδημίας, έφερε νόμο ώστε να μπουν κάμερες στα σχολεία, επανέφερε το σύστημα της αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, και αύξησε, εν μέσω πανδημίας, τον αριθμό μαθητών ανά τάξη».

Παράλληλα τονίζουν και τα προβλήματα που καταγράφονται στο νησί και εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκπαίδευση των μαθητών καθώς “Το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών συνεχίζεται στο νησί μας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα σχολεία που είναι ακόμη ανοιχτά (δημοτικό και νηπιαγωγείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Καραβόσταμο και στο ΕΕΕΕΚ Ευδήλου) τα παιδιά από τη νότια πλευρά του νησιού συνεχίζουν να μην μεταφέρονται, σχεδόν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.