Γονείς αντιδρούν για το λουκέτο στα σχολεία και αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά από την τηλεκπαίδευση

Η κυβέρνηση απαντά στα 3 fake news για το άνοιγμα των σχολείων

Το οριζόντιο κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλης της χώρας για 2 εβδομάδες που ανακοινώθηκε αιφνιδίως την περασμένη Παρασκευή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε πολλούς γονείς περιοχών της χώρας που δεν καταγράφεται επιδημιολογική αύξηση του ιού και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα διασποράς.

Μια από αυτές τις περιοχές είναι η Ικαρία όπου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού συσπειρώθηκαν, απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να εξαιρεθεί το νησί από την καθολική τηλεκπαίδευση και οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές τους τάξεις.

Για πoιο λόγο κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ένα νησί xωρίς κανένα κρούσμα;

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Χριστού Ραχών, ο  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Ραχών και η Επιτροπή Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καρκιναγρίου με κοινή τους ανακοίνωση ψέγουν την απόφαση να μπει λουκέτο και στα δικά τους σχολεία καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά  «Παρά τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες, για την κατά περίπτωση εξέταση των υγειονομικών δεδομένων κάθε περιοχής, βρισκόμαστε με κλειστά σχολεία για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά χωρίς να υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού στο νησί μας».

Γιατί τα παιδιά να στερηθούν το σχολείο και να μείνουν εκτός τηλεμαθημάτων αφού δεν υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός;

Οι γονείς σημειώνουν πως η απόφαση της κυβέρνησης για καθολικό κλείσιμο των σχολείων αφήνει «στον αέρα» όλα εκείνα από τα πολλά παιδιά στο νησί τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να παρακολουθήσουν το μάθημα ή που το προβληματικό δίκτυο δεν τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν. Επίσης, στερεί αναίτια από τα παιδιά την επαφή με τους συνομήλικους φίλους τους – επαφή εξαιρετικά ουσιώδης και καθοριστικής σημασίας για αυτές τις ηλικίες. Χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν οι γονείς, είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά, όταν τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο του σχολείου και η έναρξη της τηλεκπαίδευσης δυσανασχέτησαν και πολλά από αυτά ξέσπασαν σε κλάματα.

Μοναδικό μέσο πίεσης η αποχή από την τηλεκπαίδευση

Μάλιστα, οι γονείς θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους, προχωράνε δυναμικά τον αγώνα τους δηλώνοντας ότι “Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας.  Απαντάμε με αποχή στη τηλεκπαίδευση, καλούμε όλους τους φορείς και τους δασκάλους των παιδιών μας να στηρίξουν την απόφαση μας”