Κρήτη: “Στο κόκκινο” η αγωνία – Αεροβάπτισμα για τον 3χρονο που είναι διασωληνωμένος – Ιατρικό Ανακοινωθέν

Το 2χρονο αγόρι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι με ασβεστόνερο δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Παίδων του Πενεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Γονείς και συγγενείς προσεύχονται για ένα δεύτερο θαύμα που θα ξαναφέρει το παιδί στην αγκαλιά τους.

“Η ανταπόκριση του μικρού ασθενούς στην πολλαπλή υποστήριξη είναι φτωχή”

Σε βαριά κατάσταση παραμένει ο μικρός Ζαχαρίας στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ με την ανταπόκρισή του στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται να είναι φτωχή επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ιατρικό ανακοινωθέν . Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργου Χαλκιαδάκη “οι γονείς του αγοριού έχουν ενημερωθεί για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση“.

Αεροβάπτισμα για τον 2χρονο που είναι διασωληνωμένος

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε όπως αναφέρει το cretalive.gr. O μικρούλης ονομάστηκε Ζαχαρίας. Η ιστορία του Ζαχαρία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο που στέλνει όλη του τη θετική σκέψη για να τα καταφέρει και να βγει νικητής.

Τι είναι το αεροβάπτισμα

Σε περίπτωση, κινδύνου ενός αβάπτιστου παιδιού η Εκκλησία αναγνωρίζει το αεροβάπτισμα με τα λόγια: «Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού (…) εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος». Το Βάπτισμα αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε Χριστιανός.

Η διαδικασία έχει ως εξής και γίνεται από οποιοδήποτε ορθόδοξο χριστιανό λαϊκό και όχι απαραίτητα από ιερέα:

Σηκώνουμε το μωρό την πρώτη φορά ψηλά στον αέρα και λέμε «βαπτίζεται ο δούλος του Θεού τάδε, εις το όνομα του Πατρός», το σηκώνουμε δεύτερη και λέμε «και του Υιού» το σηκώνουμε και τρίτη και λέμε «και του Αγίου Πνεύματος, αμήν».

Τέλος λέμε «δι” ευχων των Αγίων Πατέρων ημών Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ελέησον και σώσον ημάς, αμήν», όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Αυτή είναι η διαδικασία, όταν, ωστόσο με το καλό γίνει το μωρό καλά, το βαπτίζουμε κανονικά και του δίνουμε το όνομα που του δώσαμε στο αεροβάπτισμα.