Ανατροπή! Διασωληνωμένος ο 3χρονος που έπεσε στο βαρέλι – Mετά από δύο ώρες απέκτησε σφυγμό

Πάτρα: Ανατροπή με την υγεία της 4χρονης - Από τι πάσχει τελικά το παιδί - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Μια απίστευτη εξέλιξη έχουμε στην υπόθεση με το μόλις 2,5 ετών αγοράκι που αργά το απόγευμα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι με ασβεστόνερο και αρχικά είχε δηλωθεί νεκρό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το παιδί παρουσίασε ασθενή σφυγμό και διασωληνώθηκε προκειμένου να διακομιστεί στο Ηράκλειο και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Πώς επανήλθε ο σφυγμός του μετά από 2 ώρες

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρει τον μικρό. Παρουσίασε ασθενή σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και άμεσα έσπευσε όχημα Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ με γιατρό και διασώστη. Ο γιατρός προχώρησε στην διασωλήνωση και συνόδευσε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Οι δηλώσεις του διοικητή του ΠΑΓΝΗ

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretalive, επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.

“Το πρώτο θαύμα έγινε”

Το πρώτο θαύμα έγινε… Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας“, αναφέρει πρόσωπο από την οικογένεια του παιδιού.

Πώς ο 3χρονος βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων στις 4 περίπου το απόγευμα, όταν το παιδί ξέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους. Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του ξεκίνησαν μαζί με άλλους συγγενείς να το ψάξουν. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο χωρίς τις αισθήσεις του! Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του.

Πηγή: Cretalive.gr