Είναι επίσημο! Kλείσιμο όλων των σχολείων και τηλεκπαίδευση

 Κλείσιμο των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα για 2 εβδομάδες  και  καθολική τηλεκπαίδευση των μαθητών ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου λέγοντας χαρακτηριστικά “εισηγηθήκαμε για τις επόμενες δύο εβδομάδες να λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης”. 

Χαρδαλιάς: Κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας για 2 εβδομάδες, ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δυο εβδομάδες και τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση, όπως εισηγήθηκε νωρίτερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με εξαίρεση τα Ειδικά Σχολεία που θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.”  δήλωσε.

Παραμένει υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο

Η  κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λέγοντας πως το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε πολλές μεγάλες πόλεις, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4% που θεωρείται το «πράσινο» όριο, ενώ μίλησε και για περιοχές στις οποίες έφτασε ακόμη και το 7%!

“Η διασπορά οφείλεται σε συγχρωτισμό σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους, σε σπίτια και εργασιακούς χώρους” πρόσθεσε λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά “ο ιός είναι παντού”.