12χρονη κεραυνοβολήθηκε από γυμνά καλώδια κολώνας στον Αγιο Παντελεήμονα – Νοσηλεύεται στο Παίδων

Μια μαθήτρια 12 ετών χτυπήθηκε με χιλιάδες Wolt από γυμνά καλώδια κολώνας ηλεκτρισμού στον Άγιο Παντελεήμονα.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το κορίτσι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Η 12χρονη κοπέλα καθόταν δίπλα στην κολώνα, η οποία είχε εκτεθειμένα καλώδια. Η μαθήτρια την έπιασε με το ένα χέρι ενώ το άλλο ακουμπούσε σε σιδερένιο κάγκελο. Το κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του και του γύρισε η γλώσσα. Ευτυχώς, η επέμβαση των φίλων της ήταν άμεση. «Της άνοιξα το στόμα και της έβγαλα τη γλώσσα, την άφησα κάτω και της έδωσα νερό», ανέφερε φίλος της 12χρονης που βρέθηκε στο σημείο.

Η γιαγιά της 12χρονης Ισμήνης περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν το εγγόνι της έπαθε ηλεκτροπληξία, ακουμπώντας έναν φανοστάτη έξω από σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Τα πόδια της δεν τα ένιωθε, ούτε τα χέρια, ούτε μπορούσε να μιλήσει. Μου είπε το παιδί ότι εκείνο την έσωσε γιατί της γύρισε η γλώσσα. Να είναι καλά αυτό το παιδί» είπε η γιαγιά της 12χρονης.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε αναίσθητη στο σπίτι της και από εκεί διακομίστηκε στο νοσοκομείο. «Δεν μπορεί να σηκωθεί, δεν μπορεί να πατήσει δηλαδή το ένα πόδι της», σημειώνει η μητέρα της 12χρονης, η οποία ξεκαθαρίζει ότι το κορίτσι είναι ακόμα φοβισμένο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε στο Star πως «καταθέσαμε μήνυση στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για επικίνδυνη βαριά σωματική βλάβη, για έκθεση σε κίνδυνο από υπόχρεο. Το κορίτσι ζει από θαύμα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι αλλοδαποί ξεγυμνώνουν τα καλώδια στις κολώνες για να φορτίζουν τα κινητά τους με αποτέλεσμα όσοι περνούν από δίπλα να βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Τι είπε ο 16χρονος που την έσωσε

Ο 16χρονος Έρις, φίλος της 12χρονης, ήταν ο φύλακας – άγγελος της 12χρονης.

«Είδα τα μάτια της να γυρνάνε, την πήρα αγκαλιά και άρχισα να την κουνάω, μετά γύρισα τη γλώσσα της που της έκοβε την αναπνοή» δήλωσε στην ΕΡΤ ο 16χρονος Έρις.

Η θέση του Δ. Αθηναίων για το συμβάν

Ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε ότι προκλήθηκε υπόγειο βραχυκύκλωμα που δε μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς του Δήμου.

“Υπήρχε αγωγός γείωσης και έτσι σώθηκε η ζωή του μικρού παιδιού, το οποίο παίζοντας στο σημείο ακούμπησε τον φανοστάτη. Οι υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν έλεγχο και αποκατέστησαν άμεσα την βλάβη” ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Δυστυχώς, οι φανοστάτες βανδαλίζονται σχεδόν κάθε νύχτα από αγνώστους.

Η 12χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.