Γιατί τελικά δεν θα δοθούν δωρεάν tablet στους μαθητές;

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δοθούν τελικά tablet μόνο στα σχολεία και όχι στους μαθητές έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και παραπόνων.

Η απάντηση της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη

Η υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη σε χθεσινή τηλεοπτική της συνέντευξη  στην εκπομπή «Κάθε μεσημέρι» στο κανάλι «Επιλογές» διευκρίνισε οτι η εγκύκλιος εξαρχής αναφερόταν στις ανάγκες των σχολικών μονάδων και όχι τα παιδιά.

Γιατί δημιουργήθηκε παρανόηση με τις εγκυκλίους

Ερωτηθείσα για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, η υφυπουργός απάντησε ότι «το λαμβάνω ως μήνυμα δεν είναι κάτι που ούτως ή άλλως χειριζόμαστε εδώ στο Υπουργείο αλλά όλοι μαζί ως ομάδα προσπαθούμε να λύσουμε τα ζητήματα και παίρνουμε τα μηνύματα» και συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα αφορούσε τις καλύψεις των αναγκών των σχολικών μονάδων και όχι το κάθε παιδί ξεχωριστά και ότι οι διευθυντές θα στείλουν τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας για την τηλεκπαίδευση.

«Μιλάμε για όλη την Ελλάδα και επομένως είναι μια κάλυψη πάρα πολλών περιοχών και θα πρέπει να γίνει μια ισομερής κατανομή δεδομένων και των πόρων»

«Καταλαβαίνω τις ανάγκες που υπάρχουν καταλαβαίνω και την ανάγκη να μπορέσει να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση με τον καλύτερο τρόπο αλλά ζητώ υπομονή από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά»

Μακάρι να δοθούν ευκαιρίες να εξασφαλίσουμε tablet για τους μαθητές

Η υφυπουργός στο τέλος της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα σημείωσε ότι «μακάρι να δοθούν ευκαιρίες και δυνατότητες μέσω αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων. Γίνονται πολλές συζητήσεις στην Ευρώπη για το ψηφιακό χάσμα»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα