Γκρι στη διακόσμηση: 6 τρόποι να το μετατρέψετε στο πιο «χαρούμενο» χρώμα

Δεν είναι τυχαίο ότι το «γκρίζο» σαν λέξη έχει αρνητική έννοια. Ένα από τα πράγματα που σκέφτονται όλοι όταν αποφασίζουν να βάλουν το γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού είναι ότι φοβούνται μήπως το αποτέλεσμα δείχνει υπερβολικά «καταθλιπτικό». Όμως, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Μπορείτε να βάλετε το γκρι στο σπίτι σας και με μερικές «τροποποιήσεις» να το κάνετε πιο χαρούμενο και πιο ενδιαφέρον.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσετε ποιο γκρι θα βάλετε στο σπίτι σας, είναι να πάρετε δείγματα υφάσματος (ή χρωμάτων) απ’ όλα τα γκρι και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο για να τα συγκρίνετε. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας τη διαφορά ανάμεσα στα πιο «ζεστά» και στα πιο «κρύα» γκρι. Ένα γκρι συνδυασμένο με μπλε, για παράδειγμα, θα δείχνει πιο κρύο από ένα γκρι συνδυασμένο με κίτρινο. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως αν το δωμάτιο είναι μεγάλο, πρέπει να προτιμήσετε έναν πιο βαθύ τόνο του γκρι, ώστε να φαίνεται πιο ζεστός ο χώρος σας.

Μόνο λευκό: Μια κλασική επιλογή που μπορεί να σας δώσει ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα είναι η ασφαλής επιλογή του λευκού χρώματος για να συνδυάσετε με το γκρι. Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες, όπως τα διακοσμητικά στοιχεία και τις διαφορετικές υφές των υφασμάτων.

Μαξιλάρια: Κάνετε πιο χαρούμενο έναν γκρι καναπέ, διακοσμώντας με χρωματιστά μαξιλάρια. Αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ανανεώνετε το σαλόνι σας ανάλογα με την εποχή, αφού θα μπορείτε π.χ. τον χειμώνα να συνδυάσετε μωβ μαξιλάρια με τον γκρι καναπέ σας και το καλοκαίρι να τα αντικαταστήσετε με μερικά κίτρινα.

Κάντε το συνοδευτικό: Χρησιμοποιήστε το γκρι σαν συνοδευτικό σε έναν πολύ έντονο καναπέ. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε έναν κόκκινο ή έναν μπλε καναπέ στο σαλόνι και όλη η υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου να είναι γκρι. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε έμφαση στον καναπέ και θα κάνετε το χώρο σας ξεχωριστό! Η διακόσμηση και πάλι θα έχει σαν κέντρο το γκρι, αλλά το βάρος της προσοχής θα πέφτει στον καναπέ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.