Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι ζητούν την αλλαγή του νόμου βάσει του οποίου μπορούν να διδάσκονται τα μαθήματα των Εικαστικών, της Μουσικής, της Θεατρικής Αγωγής, της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης να μη δίνονται ώρες παράλληλης στήριξης για συμπλήρωση ωραρίου και οι ώρες αυτές να καλύπτονται αποκλειστικά από ειδικούς παιδαγωγούς.

«Η αποκλειστικότητα της διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς είναι στην προκειμένη στιγμή η προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας, τη στιγμή μάλιστα που όλοι αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διεκδικώντας το αυτονόητο: να διδάσκουν τα μαθήματα που σπούδασαν και αγαπούν», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Μαράια Γαλιατσάτου, έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.

«Εξίσου επιτακτική είναι η ανάγκη, η Παράλληλη Στήριξη να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ειδικούς παιδαγωγούς και όχι από όποιον εκπαιδευτικό του οποίου οι ώρες πλεονάζουν. Κάθε άλλη πρακτική δεν βάλλει μόνον ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά κυρίως ενάντια σε αυτά καθαυτά τα δικαιώματα των παιδιών στην ισότιμη, ολόπλευρη και ποιοτική εκπαίδευση».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.