Γώγος: Συνιστάται ο άμεσος εμβολιασμός παιδιών και νέων άνω των 12 ετών

Την ανάγκη να εμβολιαστούν οι νέοι άνω των 12 ετών επεσήμανε ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο κ.Γώγος, συνέστησε αρχικά στους νέους να ελέγχονται με διαγνωστικά τεστ, τόσο πηγαίνοντας, και κυρίως επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, ιδαίτερα αν έχουν κάποιο σύμπτωμα ή στην οικογένειά τους ανθρώπους που μπορεί να είναι ευάλωτοι.

«Πάνω από όλα συνιστάται στη νεολαία μας άνω των 12 ετών ο άμεσος εμβολιασμός, ο οποίος θα συμβάλλει στην αποφυγή όλων των παραπάνω. Η συζήτηση με την οικογένεια, τον οικογενειακό γιατρό, τον παιδίατρο, έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή, για να πειστούν οι μαθητές και οι φοιτητές μας να εμβολιαστούν, δεδομένου ότι υπάρχει πλήρης διαθεσιμότητα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας σε εμβόλια. Και στο κάτω κάτω είναι ευκαιρία να κερδηθεί και το δεύτερο στοίχημα, αυτό της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ.Γώγος.

Ο κ. Γώγος ανέφερε και τα στοιχεία μίας πρόφατης μελέτη, στην οποία αναφέρεται ότι η ανοσιακή απάντηση στα παιδιά είναι εντυπωσιακή, φτάνει το 98% και είναι ίδια και στις ηλικίες 12-17 και 18-25.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Με κορωνοϊό στο νοσοκομείο 58χρονη και το 20 ημερών εγγονάκι της

Καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης: «Όλα τα παιδιά 12 – 17 ετών πρέπει να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό»

Πόσες μέρες νοσούν τα παιδιά και πόσες οι ενήλικες με κορωνοϊό