Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι: Εκτόνωση για εκείνα και ελεύθερος χρόνος για εσάς

Οι ειδικοί επιμένουν στη σημασία της διατήρησης ενός προγράμματος αυτές τις μέρες που είμαστε στο σπίτι με τα παιδιά, τόσο γιατί τα ίδια το έχουν ανάγκη προκειμένου να νιώθουν ασφάλεια και ηρεμία, αλλά και για εμάς, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την καθημερινότητά μας κάπως… κανονική.

Η σωματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωές των παιδιών και το μάθημα της Γυμναστικής είναι αναμφίβολα αυτό που θα τους λείψει περισσότερο από το σχολείο. Θεωρούμε, λοιπόν, απαραίτητο, να αφιερώνουν τα παιδιά μας καθημερινά τουλάχιστον ένα 45λεπτο στη σωματική άσκηση, για να διατηρήσουν την καλή σωματική τους κατάσταση.

Τυχεροί όσοι μένετε σε σπίτια με κήπο και αυλή, όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να παίξουν πιο ελεύθερα. Για τους υπόλοιπους βρήκαμε τα παρακάτω σούπερ διασκεδαστικά βιντεάκια γυμναστικής για παιδιά στο σπίτι, τα οποία μπορείτε να βάζετε στα παιδιά σας κάθε πρωί, επιτρέποντας σε εκείνα να εκτονωθούν, αλλά και στον εαυτό σας να κάνει τις δουλειές του λίγο πιο ήσυχα.

Frozen Cosmic Kids Yoga Adventure

(Η γυμνάστρια αφηγείται την ιστορία της Άννας και της Έλσας, ενώ παράλληλα δείχνει στα παιδιά ασκήσεις yoga –τέλειο και για εξάσκηση στα Αγγλικά)

Δείτε περισσότερα τέτοια βίντεο εδώ.

Yoga for kids with animals – Smile and Learn

(Γιόγκα για παιδιά, με ζωάκια που δείχνουν εύκολες ασκήσεις, ακόμα και για τις πιο μικρές ηλικίες)

25λεπτη αερόβια γυμναστική για γονείς και παιδιά

(Για πιο «ενεργή» γυμναστική την οποία θα μπορέσουν να ακολουθήσουν λίγο μεγαλύτερα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους)

Υοga για παιδιά

(Το κατεξοχήν fitness κανάλι Body in Balance έχει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα yoga για παιδιά)

Zumba για παιδιά

(Κλείστε το «πρόγραμμα» γυμναστικής» με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο: Με χορό!)

Δείτε περισσότερα βίντεο για zumba με τα παιδιά εδώ.