Ανυπόστατες οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας – Αυτά τα μαγαζιά κλείνουν

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» με αυτή τη δήλωση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, βάζει τέλος στην έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αποφασίσει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Κλειστά από Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα

Η κα Πελώνη ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 18 Μαρτίου θα κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ΕΚΤΟΣ από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Ειδικότερα, δήλωσε τα εξής ” Η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά”.

Τι θα γίνει με τα περίπτερα και τα συνεργεία αυτοκινήτων

Σε ερώτηση αν στα καταστήματα που η λειτουργία τους θα τεθεί σε αναστολή από την Τετάρτη συμπεριλαμβάνονται περίπτερα και συνεργεία αυτοκινήτων, απάντησε ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν αργότερα. «Τα συνεργεία δεν κλείνουν. Για τα υπόλοιπα περιμένω διευκρινίσεις».

Σε κατ’ οίκον καραντίνα όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Επίσης, η κ. Πελώνη σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Καταργείται η ισχύς του Δακτύλιου

Τέλος, καταργείται από αύριο (17 Μαρτίου) και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.