Η 4χρονη που έχασε την όρασή της από γρίπη βλέπει ξανά – Για «θαύμα» μιλούν οι γονείς της

Ποιος ξεχνά την ιστορία της 4χρονης Jade Phillips από την Iowa των Η.Π.Α., η οποία τον περασμένο Ιανουάριο έζησε μια τρομερή περιπέτεια με την υγεία της, η οποία της κόστισε την όρασή της.

Σύμφωνα με τους γονείς της, η Jade νόσησε με τον ιό της γρίπης τύπου Β τα περασμένα Χριστούγεννα. Πέρασε όλες τις διακοπές σε κόμμα και είχε μια σοβαρότατη επιπλοκή: Πέρασε οξεία νεκρωτική εγκεφαλοπάθεια, μια σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο, η οποία όμως επηρέασε την όρασή της, αφήνοντάς την για μέρες σχεδόν τυφλή.

«Μας είπαν πως το παιδί μας ίσως να μην ξυπνήσει ποτέ. Κι αν συνερχόταν, ίσως να μην επέστρεφε ποτέ στην πρότερη κατάσταση» περιγράφει η μητέρα της, Amanda Phillips.

Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν καλύτερα από όσο θα μπορούσαν ποτέ οι γονείς της να ελπίσουν: Μόλις σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν, ότι το κορίτσι αναρρώνει καλά από την γρίπη, ενώ λίγες εβδομάδες αφού έφυγε από το νοσοκομείο, ανέκτησε την όρασή της!

Όπως λέει η μαμά της: «Άρχισε να μας ακολουθεί μέσα στο σπίτι, να δίνει το χέρι της, να πηγαίνει μόνη της στην τουαλέτα… ήταν τέλειο! Και ήταν τόσο ευτυχισμένη που μπορούσε να δει ξανά!»

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου στο οποίο το παιδί νοσηλεύτηκε:

We have two updates for you:1. Jade (who contracted influenza and was in our PICU in December) is progressing really well! ?2. Theresa Czech, MD, gives really great hugs! ?

Gepostet von University of Iowa Stead Family Children's Hospital am Dienstag, 18. Februar 2020

Η κατάσταση της 4χρονης, από εξαιρετικά κρίσιμη πριν από 2 περίπου μήνες, σήμερα είναι εξαιρετικά καλή! Βέβαια, στόχος είναι να παραμείνει και στο μέλλον υγιής. Γι’αυτό και οι γονείς της την πηγαίνουν τακτικά σε οφθαλμίατρο για να την παρακολουθεί, ενώ επιστρέφοντας στον παιδικό σταθμό, θα έχει και εκεί συχνή παρακολούθηση από γιατρό.

Επιπλέον, αφού η Jade διαγνώστηκε με οξεία νεκρωτική εγκεφαλοπάθεια, η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα για να διαπιστώσει αν πρόκειται για γενετική προδιάθεση – κάτι που θα σημαίνει περαιτέρω κρίσεις, ακόμα και χωρίς γρίπη. «Είναι ασύλληπτα σκληρό και διαρκώς μαθαίνουμε. Ωστόσο, δεν παραιτούμαστε ποτέ γιατί εκείνη δεν παραιτείται» καταλήγει η μαμά της.