Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως για τον σάλο με τη «Θεωρία του αγέννητου παιδιού» στα Γυμνάσια

Έκτακτο: Η Ν. Κεραμέως μόλις ανακοίνωσε τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν λειτουργήσουν λόγω χιονιά

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε από νωρίς το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που είχε λάβει έγκριση για να μπει στα Γυμνάσια όλης της χώρας.

Ο σάλος ξέσπασε για τα βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», ότι η ζωή του βρέφους δηλαδή αρχίζει με τη σύλληψη.

Το ΙΕΠ έσπευσε να αποσύρει την έγκριση του προγράμματος όμως τα αρνητικά σχόλια και οξεία κριτική εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει κοπάσει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter κατά της Νίκης Κεραμέως «Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι».

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως, σε απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από κορονοϊό 50χρονος πατέρας δύο παιδιών – Μία εβδομάδα αφότου νόσησε

Υπ.Παιδείας: Τι ισχύει για τα self test των μαθητών για την εβδομάδα (31/-4/2)

Θύελλα με τη «Θεωρία του αγέννητου παιδιού» στα Γυμνάσια – Τι απαντά το Υπ. Παιδείας