Θύελλα με τη «Θεωρία του αγέννητου παιδιού» στα Γυμνάσια – Τι απαντά το Υπ. Παιδείας

Θύελλα για τα βίντεο με τη «Θεωρία του αγέννητου παιδιού» στα Γυμνάσια - Τι απαντά το Υπ. Παιδείας

Έντονο διάλογο, αλλά και σωρεία αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τρία βίντεο που έχουν σταλεί από την Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής, για προβολή σε γυμνάσια όλης της χώρας, βίντεο τα οποία πήραν έγκριση, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο και υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.

Τα social media κατακλύστηκαν από αρνητικά σχόλια κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ενώ για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το σάλο, ωστόσο, το Υπουργείο, τελικά, απέσυρε την έγκριση του προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΕΠ.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του Υπ. Παιδςείας, Αλέξανδρος Κόπτσης είχε δηλώσει στο ethnos.gr, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και εστάλη από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία.

Υπογράμμισε εν συνεχεία ότι η έγκριση τέτοιων προγραμμάτων δεν σημαίνει και υιοθέτηση απόψεων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, συνέχισε ο ίδιος, «δεν μπορεί να ελέγχει κάθε εκπαιδευτικό υλικό, καθώς η έγκριση δίνεται από το ΙΕΠ».

Το χρονικο τησ τησ οργησ

«Η γυναίκα όσο φέρει το παιδί στο παλάτι της μήτρας της, να το σκέπτεται». Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς», «Ο Άγιος Πορφύριος και η ευγονική» είναι μόνο κάποια απ’ όσα αναφέρονται στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής, στην οποία ανατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας να μορφώσει τα παιδιά του Γυμνασίου όλη της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Υπ. Παιδείας είχε δώσει άδεια σε ένα «πρόγραμμα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με τη μορφή τριών βίντεο και με τίτλο «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα».

Πρόκειται για τρία«εκπαιδευτικά» βίντεο που στάλθηκαν στα γυμνάσια της χώρας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή τα οποία αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.

Τα βίντεο μάλιστα επιγράφονται «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή»

Στα βίντεο αυτά προβάλλεται και υποστηρίζεται η θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Τι καλούνται να… μάθουν οι μαθητές

Στα βίντεο, οι μαθητές καλούνται να ακούσουν από την κα. Ρούλια, η οποία δηλώνει διευθύντρια Ξένων Γλωσσών τα εξής για την… «θεωρία του αγέννητου παιδιού».

«Τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού» λέει η Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και στηρίζει το επιχείρημα στην αρχαία Κίνα που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης, στις πεποιθήσεις κάποιας φυλής στην Αφρική της οποίας τα μέλη θεωρούσαν ότι η ηλικία του παιδιού ξεκινάει από την ώρα που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα (!) να κάνει παιδί.

Μάλιστα τονίζει πως η κύηση είναι το σχέδιο και η έγκυος απλά το…υλοποιεί αυτό το σχέδιο.

Από τα «ατράνταχτα επιχειρήματα» δεν λείπουν και οι πληροφορίες από την αρχαία ελληνική γραμματεία «Ο Σωκράτης λέει ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» ούτε η εκκλησία «…ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι αγωγή υγείας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».

Η αγάπη επηρεάζει το DNA

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την… ποιότητα αγάπης του ζεύγους.

Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του.

Τα παραδείγματα αντλήθηκαν από την αρχαία ελληνική μυθολογία, από τα παιδιά που γεννήθηκαν από την ένωση των Θεών, γιατί «… οι μύθοι συμβολίζουν την ποιότητα της πνευματικότητας του ζεύγους».

Για Μεσαίωνα μιλά η ΟΛΜΕ

Έντονη ήταν η αντίδραση και της ΟΛΜΕ στην αναχρονιστική εγκύκλιο που στάλθηκε στις διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Οι μεσαιωνικές αντιλήψεις του ΙΕΠ, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει την πλήρη άγνοια και αδιαφορία του για παιδαγωγικά ζητήματα, οδήγησαν σε μία ακόμη αναχρονιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται «εκπαιδευτικό» υλικό με τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα: μια αδιαχώριστη ενότητα».

Είναι θλιβερό, την εποχή που καταγράφονται συνεχώς γυναικοκτονίες, βιασμοί και κακοποιήσεις, το ΥΠΑΙΘ, μέσω του ΙΕΠ, να προωθεί απόψεις που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας και καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σχολείο οφείλει ως φορέας γνώσης να διδάσκει μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και ως φορέας κοινωνικοποίησης να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις πανανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε το ΙΕΠ να ασχοληθεί επιτέλους με τα πολύ σημαντικά παιδαγωγικά ζητήματα που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για την αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική λειτουργία του ΙΕΠ και από την υπουργό Παιδείας να ελέγξει επιτέλους τον υφιστάμενο της!

Κανένα σχολείο να μην υλοποιήσει την αναχρονιστική και αντιεπιστημονική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ! Οι εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε και διεκδικούμε ένα ποιοτικό δημόσιο συμπεριληπτικό σχολείο, στο οποίο τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα!

Σάλος στο Twitter

Τα εν λόγω βίντεο έχουν προκαλέσει σάλο στο Twitter με το hashtag #video_γονιμότητας να είναι στις δύο πρώτες θέσεις των trends, με τους χρήστες να κάνουν λόγω για Μεσαίωνα και σκοταδισμό.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά:

Τι έγραφε η επιστολή της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» προς τα σχολεία

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.

Με εξαιρετική τιμή

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

Το έγγραφο έγκρισης από το υπουργείο Παιδείας

Με πληροφορίες από in.gr, ethnos.gr, Twitter, ΟΛΜΕ

Διαβάστε επίσης: 

Η καλή είδηση της ημέρας! Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες άνω των 25 ετών

Πέθανε από κορονοϊό 50χρονος πατέρας δύο παιδιών – Μία εβδομάδα αφότου νόσησε

Υπ.Παιδείας: Τι ισχύει για τα self test των μαθητών για την εβδομάδα (31/-4/2)