Η δημιουργός του “Πάμε Διακοπές με… Παιδιά” αποκαλύπτει στο Infokids.gr τους ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς!

Η δημιουργός του "Πάμε Διακοπές με... Παιδιά" αποκαλύπτει στο Infokids.gr τους ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς!

Δεν υπάρχει πολυτιμότερη κληρονομιά που μπορούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας, από όμορφες αναμνήσεις. Και δεν υπάρχει τίποτα που τα παιδιά μας να θυμούνται περισσότερο μεγαλώνοντας, από τον χρόνο που περάσαμε μαζί τους. Τα παιδιά μας, λέει ένα ωραίο απόφθεγμα, μεγαλώνοντας δεν θα θυμούνται τις στιγμές πίσω από μία οθόνη. Θα θυμούνται, όμως, τις εμπειρίες που τους χαρίσαμε. Τα ταξίδια μας, τις εκδρομές και τις περιπέτειες μαζί τους στις διακοπές!

Κι αν πιστεύεις, ότι το να ταξιδεύεις με μικρά παιδιά δεν είναι εύκολο. Ότι τα περισσότερα μέρη δεν προσφέρονται για μικρούς ταξιδευτές, ότι είναι χόμπι πολυέξοδο και κουραστικό, η κ. Καρολίνα Μανέτα θα σου τα ανατρέψει όλα, μέσα από το πρώτο ελληνικό ταξιδιωτικό portal για γονείς “Πάμε Διακοπές με… Παιδιά“!

Η κ. Μανέτα αγαπούσε ανέκαθεν τα ταξίδια και ο ερχομός των παιδιών της, όχι μόνο δεν της μείωσε την διάθεση μα της δημιούργησε την ανάγκη για ένα μέσο που θα συγκέντρωνε επαρκείς πληροφορίες αποκλειστικά για οικογενειακές αποδράσεις. Όταν ανακάλυψε, ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρχε… το δημιούργησε η ίδια!

Η νέα μαμά μίλησε στο Infokids.gr για την χρησιμότητα της ομάδας, για τα ταξίδια που προτιμούν οι Έλληνες γονείς και μας προτείνει ορισμένους φανταστικούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούμε με τα παιδιά μας!

Πόσο καιρό λειτουργεί η σελίδα και με ποια αφορμή δημιουργήθηκε;

Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2019. Είναι σχετικά νέα, αφού μετρά κάτι παραπάνω από 2 χρόνια.

Η ιδέα της ομάδας γεννήθηκε μέσα από τη δική μας ανάγκη για ταξίδια. Αναζητούσα ένα group, όπου θα έχει μοναδική θεματολογία τις εκδρομές και τις διακοπές με τα παιδιά.

Να μου δίνεται η δυνατότητα να ανατρέχω σε μια ομάδα, η οποία μέσα από τις προτάσεις και τις εμπειρίες των μελών της, θα με κατευθύνει στους κατάλληλους προορισμούς για την οικογένειά μου, χωρίς η ανάρτησή μου να χάνεται ανάμεσα σε post άλλης θεματολογίας.

Έτσι, δημιουργήθηκε το ¨3ο μου παιδί¨, η αγαπημένη μου ομάδα «Πάμε Διακοπές με παιδιά», η οποία αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη και ίσως μοναδική στο Facebook που αφορά τις οικογενειακές εξορμήσεις!

Η ιδιωτική ομάδα της σελίδας μετρά ήδη πάνω από 34.000 μέλη. Πού αποδίδετε την τόσο μεγάλη απήχηση; Τι «κερδίζουν» όσοι την ακολουθούν;

Αρχικά θα έλεγα πως η θεματολογία της ομάδας είναι εκείνη που προσελκύει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει ως φιλοσοφία τις διακοπές με τα παιδιά. Μονοήμερες, ολιγοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές, 365 ημέρες τον χρόνο.

Αυτομάτως αντιλαμβάνεται o γονέας που επιθυμεί να γίνει μέλος, πως πρόκειται για μια ομάδα εξειδικευμένη. Έπειτα, η αξιοπιστία της είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει! Στοχευμένη θεματολογία με συγκεκριμένο κοινό, με τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους στόχους και την ίδια επιθυμία. Να «χτίσουμε» αναμνήσεις για τα παιδιά μας! Οι γονείς που θα μπουν στην ομάδα ξέρουν πως θα βρουν αυτό που αναζητούν.

Η ομάδα είναι σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης λόγω των πληροφοριών που παραθέτουν τα ίδια μας τα μέλη! Η συλλογική προσπάθεια τόσο της διαχείρισης όσο και των μελών, έχει καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα και να θεωρείται η πρώτη ομάδα διακοπών για οικογένειες!

Εκτός από τις πληροφορίες που ανταλλάσουμε μεταξύ μας, προσωπικά προσπαθώ να εξασφαλίσω προνομιακές τιμές και διαγωνισμούς αποκλειστικά για τα μέλη της ομάδας! Οι διαγωνισμοί σχετίζονται με την θεματολογία της, οπότε κάθε μήνα χαρίζουμε δωρεάν διαμονές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Θεωρώ πως η ειλικρίνεια και η προσπάθεια που καταβάλλω στην ομάδα αναγνωρίζεται από τα μέλη αλλά και τους δωροθέτες, με αποτέλεσμα να προσκαλούν φίλους, να συζητούν για την ομάδα με άλλους γονείς, να την προτείνουν γιατί πράγματι θα επωφεληθούν! Κάθε φορά που διοργανώνω ένα διαγωνισμό ή προσφέρω μια έκπτωση, τα σχόλια που λαμβάνω είναι εκείνα που με κάνουν να προσπαθώ περισσότερο για τα μέλη μου. Eκτιμούν την ομάδα μας, αφού ό,τι συμβαίνει έχει ως στόχο το όφελός της.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την απάντηση σχετικά με το κέρδος που θα έχει κάποιος εάν μας ακολουθήσει! Για να μοιραστούμε, να μάθουμε και να είμαστε μαζί σε νέες εμπειρίες.

Εσείς ταξιδεύετε συχνά με τα παιδιά σας; Ποιοι είναι για εσάς οι top προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό; Ποια από αυτά είναι ιδανικά για μικρά και ποια για μεγαλύτερα παιδιά;

Ταξιδεύουμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία. Πιστεύω πως τα ταξίδια ανοίγουν το μυαλό, δημιουργούν κοινές αναμνήσεις που κρατούν δεμένη μια οικογένεια !

Η χώρα μας στο σύνολό της είναι ένας ιδανικός προορισμός! Φυσικά όλοι ξεχωρίζουμε κάποιον τόπο. Προσωπικά με κέρδισε η Λήμνος, την οποία επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά πέρσι. Λένε πως στη Λήμνο, κλαις δύο φορές. Μια όταν φτάνεις και μια όταν φεύγεις. Στην αρχή απογοητεύεσαι, όμως ανακαλύπτοντάς την, διαπιστώνεις πως έχει κρυμμένους θησαυρούς και μια αύρα που σε γοητεύει. Είναι ένα ήσυχο νησί με υπέροχες παραλίες, οικονομικές επιλογές, νόστιμο φαγητό και φιλόξενους ανθρώπους.

Η Κρήτη επίσης είναι ένας αγαπημένος μου προορισμός με πολλές επιλογές, τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι, αρκεί να υπάρχουν αρκετές ημέρες στην διάθεση της οικογένειας που θα την επιλέξει.

Χερσαίο προορισμό θα επέλεγα την Καστοριά. Πανέμορφα τοπία και πολλές εκδρομές που μπορείς να συνδυάσεις όπως οι Πρέσπες, το Νυμφαίο-Αρκτούρο, το σπήλαιο του Δράκου.

Επίσης η Θεσσαλία (Λίμνη Πλαστήρα, Ελάτη, Τρίκαλα, Μετέωρα), το Μέτσοβο, η Ορεινή Αρκαδία, τα Καλάβρυτα, η Μονεμβασιά, τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα.

Όλοι οι προορισμοί που προανέφερα, μπορούν να ταιριάξουν σε όλες τις ηλικίες, ανάλογα τις δραστηριότητες που προτιμά η κάθε οικογένεια, όπως ποδηλατάδα στη φύση, ιππασία, rafting, πεζοπορία, ποδήλατα στη λίμνη, πικ νικ στο δάσος, ορειβασία.

Εξωτερικό, για μια οικογένεια που ταξιδεύει πρώτη φορά εκτός των συνόρων, θα πρότεινα τη Βουδαπέστη και την Ιταλία. Δεν μπορώ όμως να μην προτείνω Λονδίνο, Δανία και φυσικά την all time classic Disneyland Paris.

Εν όψει Πάσχα, πού θα συνιστούσατε σε μια οικογένεια να πάει;

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζεται ποικιλοτρόπως το Πάσχα! Όλα τα χωριά της χώρας μας μπορούν να προσφέρουν ημέρες ξεκούρασης και κατάνυξης, αφού τα πασχαλινά ήθη και έθιμα τηρούνται με ιεροτελεστία και ανάλογα την περιοχή χαρίζουν ξεχωριστές εμπειρίες στον επισκέπτη.

Αν και κοινότοπη η απάντησή μου, σίγουρα η Κέρκυρα έχει την τιμητική της στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Οι εορτασμοί ξεκινούν από την Κυριακή του Λαζάρου και τελειώνουν την Κυριακή του Πάσχα. Το νησί «ντύνεται» στα μωβ, συμβολίζοντας έτσι το πένθος των ημερών .Καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αναβιώνουν εντυπωσιακά έθιμα με κορύφωση την Κυριακή της «Λαμπριάς».

Μοναδική εμπειρία επίσης για να ζήσει μια οικογένεια ένα κατανυκτικό Πάσχα, είναι η Μάνη. Ένας τόπος επιβλητικός και αρχοντικός που δημιουργεί μια ατμοσφαιρική διάθεση ανάμεσα στα πέτρινα σοκάκια και στα καλαίσθητα σπίτια. Όλα μαζί συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να βιώσει κανείς τις παραδόσεις των ημερών.

Tαξιδεύουν οι Έλληνες στο εξωτερικό με τα παιδιά; Ποιους προορισμούς προτιμούν;

Μέσα από την ομάδα διαπιστώνω πως οι γονείς ταξιδεύουν πολύ στο εξωτερικό με παιδιά όλων των ηλικιών. Με βρέφη και μωρά επιλέγουν συνήθως κοντινούς προορισμούς όπως Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία. Με μεγαλύτερα παιδιά σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι στις επιλογές των οικογενειών με μια ιδιαίτερη προτίμηση στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Εδιμβούργο, την Κοπεγχάγη, τη Βαρκελώνη. Σίγουρα οι ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν μια ασφάλεια στις οικογένειες και λιγότερες διαδικασίες με έγγραφα, όμως υπάρχουν κι εκείνοι που επιλέγουν πιο εξωτικούς ή μακρινούς προορισμούς όπως το Ντουμπάι και το Μεξικό.

Η πανδημία έχει μειώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για ταξίδια και κατά συνέπεια την απήχηση της σελίδας;

Η ομάδα δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία. Την εποχή που άρχισε να προσελκύει κόσμο και να αποκτά ενεργά μέλη, έφτασε και στη χώρα μας ο Covid-19. Την εποχή που ανοίγει ο καιρός και ουσιαστικά αρχίζουν οι περισσότερες εξορμήσεις, έγινε το πρώτο lockdown. Δε σας κρύβω πως απογοητεύτηκα. Ωστόσο σύντομα διαπίστωσα πως τα μέλη συνέχισαν να αυξάνονται και η ομάδα δεν αποδυναμώθηκε καθόλου. Ακόμα και τις μέρες του εγκλεισμού η ομάδα προσέφερε μια νότα αισιοδοξίας. Ήταν ελάχιστες οι φορές, που κάποιος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν με αυτό που ζούμε να συζητάμε για διακοπές. Ο λόγος ήταν η ανάγκη που είχαμε να ελπίζουμε σε κάτι!

Σίγουρα υπήρξαν μαύρες μέρες, κατά τις οποίες διέκρινες μια στασιμότητα στην ομάδα, αφού δεν υπήρχε διάθεση, όμως προσπαθούσα μέσω των αναρτήσεων, να παρακινήσω τα μέλη να ανεβάσουμε είτε εμπειρίες από παλαιότερες διακοπές, είτε προορισμούς που θα θέλαμε να επισκεφθούμε μόλις έληγε αυτό που ζούσαμε.

Ουσιαστικά γίναμε μια παρέα, μας ένωσε η επιθυμία να ταξιδέψουμε, μας έφερε πιο κοντά γιατί μοιραστήκαμε εμπειρίες, νοσταλγήσαμε τόπους και λαχταρίσαμε νέα μέρη.

Οπότε ο κορονοϊός μας στέρησε πολλά αλλά όχι την δυνατότητα να ταξιδέψουμε νοητά μέσω των συζητήσεων και της ανταλλαγής απόψεων.

Τα δυο αυτά χρόνια μας δυσκόλεψαν αρκετά όλους, αλλά δε το βάλαμε κάτω, είμαστε αισιόδοξοι για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.

Έχετε κάποιο «μεγαλύτερο» όραμα για τη σελίδα; Π.χ. μια ιστοσελίδα ή κάποιο κανάλι στο YouTube με βίντεο από προορισμούς που επισκέπτεστε;

Όραμά μου είναι να μεγαλώσει η ομάδα και οι ακόλουθοι των σελίδων μου σε Facebook και Instagram, ώστε να μπορώ να εξασφαλίζω περισσότερα δώρα, ταξίδια, διαγωνισμούς και προσφορές για τα μέλη της ομάδας μας. Είμαι ένας δοτικός άνθρωπος και μέσω της χαράς που προσφέρω στους γονείς και στα παιδάκια τους, νιώθω πλήρης! Οι αντιδράσεις των μελών, με κάνουν να θέλω να τους προσφέρω περισσότερα!

Πριν πολλά χρόνια ασχολούμουν ενεργά με τη δημοσιογραφία. Η κειμενογράφηση είναι κάτι που αγαπώ, οπότε η δημιουργία ιστοσελίδας ήταν μονόδρομος και ένα βήμα στο οποίο επιθυμούσα διακαώς να προβώ .

Με μεγάλη χαρά, αναφέρω πρώτη φορά σε εσάς πως η ιστοσελίδα www.diakopesmepaidia.gr είναι υπό κατασκευή και ανυπομονώ να βγει στον «αέρα»!

Αποκαλύψτε μας έναν λιγότερο γνωστό προορισμό για ταξίδι ή εκδρομή που πραγματικά αξίζει να κάνει κανείς με την οικογένεια;

Θα πρότεινα τα Τζουμέρκα. Πρόκειται για έναν προορισμό που ενώ είναι γνωστός στο άκουσμά του, δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά χωριά. Έχει απαράμιλλη ομορφιά και κύριο χαρακτηριστικό τα τρεχούμενα νερά και τα τοξωτά γιοφύρια.

Οι επιλογές που προσφέρουν σε μια οικογένεια, ανεξαρτήτως ηλικίας είναι πολλές . Μπορείς να κάνεις πεζοπορία, να επισκεφθείς το Σπήλαιο της Ανεμότρυπας, να κάνεις ορειβασία, rafting,βόλτα με άλογα και για τους πιο τολμηρούς βουτιές σε κρυστάλλινα νερά. Να περπατήσεις δίπλα στα ποτάμια, στα ρυάκια και στους καταρράκτες μέσα στη φύση ή απλά να αναπνεύσεις τον καθαρό αέρα ρεμβάζοντας την υπέροχη θέα που σου προσφέρουν τα χωριά των Τζουμέρκων.

Να καθίσεις για φαγητό στο χωριό Καλαρρύτες, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας, όπου τα παιδιά παίζουν ξέγνοιαστα στην πλατεία, αφού απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων.

Να επισκεφθείς ή να διαμείνεις στα Πράμαντα, ένα πανέμορφο χωριό και να απολαμβάνεις τον καφέ σου και το γλυκό σου κάτω από τον πλάτανο, ενώ τα παιδιά σου απολαμβάνουν το παιχνίδι τους.

Τα χωριά είναι προσεγμένα, πετρόκτιστα, στολισμένα με όμορφα λουλούδια και χρωματιστά παράθυρα, με υπέροχη θέα στα βουνά και στα φαράγγια. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι το οδικό δίκτυο, διότι έχει αρκετές στροφές, όμως ο τελικός προορισμός σε αποζημιώνει.

Τα Τζουμέρκα έχουν πολλούς θησαυρούς που μπορείς να ανακαλύψεις, σε έναν τόπο που δεν εκμεταλλεύεται τον επισκέπτη, αντιθέτως τον καλοδέχεται και του προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε ειδυλλιακό τοπίο με μαγικές εικόνες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Δήμος Χαλανδρίου κάνει ένα σπουδαίο δώρο σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς κερδίσουν φλουριά!

Μακρή: “Δεν εξετάζουμε μείωση της ύλης των Πανελληνίων εξετάσεων” – Τι γίνεται με κρούσματα στις τάξεις

Θρήνος στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: “Έφυγε” από τη ζωή η καθηγήτρια Μαθηματικών