Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει τους μαθητές στον Έβρο – Το θερμοκήπιο πρότυπο που απέκτησε το Δημ. Σχ. στα Ρίζια

Στον Έβρο βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζοντας εκατοντάδες παιδιά  στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Η Τατιάνα Μουλούλη υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με σημερινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες και τα σπουδαία προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης της Ένωσης στον Έβρο από τα οποία επωφελήθηκαν περίπου 900 παιδιά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, προχώρησαν στην προσφορά εξοπλισμού παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ασχολήθηκαν με την προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 13 σχολεία του Έβρου, με την ανακατασκευή δύο γηπέδων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, με την ανάπλαση σχολικού γηπέδου και διαμόρφωση παιδικής χαράς στα Δίκαια, καθώς και με τη δημιουργία θερμοκηπίου για την «καλλιέργεια» περιβαλλοντικής συνείδησης στα Ρίζια.

Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων στο Διδυμότειχο

Ανακατασκευάστηκαν πλήρως δύο γήπεδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, ενώ καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος. Οι περίπου 160 μαθητές που φοιτούν στο ακριτικό Δημοτικό σχολείο της Βορειοανατολικής Ελλάδας, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίζουν σε ολοκαίνουργια γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ/χάντμπολ.

Στα δύο τερέν, συνολικού εμβαδού 790 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός των παραπάνω γηπέδων ώστε να καταστούν χρηστικά.

Aνάπλαση σχολικού γηπέδου και διαμόρφωση παιδικής χαράς στο Νηπιαγωγείο Δικαίων

Με την πολύτιμη συνδρομή της Οργάνωσης ανακατασκευάστηκαν το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ για τους 54 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων, του βορειότερου σημείου της Ελλάδος, και προσφέρθηκαν παιχνίδια εξωτερικού χώρου στο Νηπιαγωγείο Δικαίων για τη διαμόρφωση της «παιδικής χαράς»  όπου φοιτούν συνολικά 15 παιδιά.

Το θερμοκήπιο πρότυπο του Δημοτικού Σχολείου στα Ρίζια για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών

Θέτοντας σε πρώτο πλάνο την μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», δημιούργησε θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων στην περιοχή Ορεστιάδας όπου φοιτούν 58 μαθητές.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα επεκταθεί σταδιακά από την έκτη τάξη σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και αποσκοπεί στο να ενισχύσει  τη δημιουργικότητα και την κοινωνική ευθύνη των παιδιών αλλά και να τα φέρει σε άμεση επαφή με το περιβάλλον ή και να ωθήσει προς επαγγέλματα που έχουν σχέση με την αγροτική οικονομία.

Μέσα από το συγκεκριμένο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα «δεθούν» ακόμη περισσότερο με τον τόπο τους και θα  δημιουργήσουν τις κατάλληλες βάσεις για να μην χρειαστεί να τον εγκαταλείψουν.

Το θερμοκήπιο πέραν του εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα αποτελέσει ορόσημο για την τοπική κοινωνία καθώς μέσα από αυτό ο ευρύτερος πληθυσμός της περιοχής θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την αγροτική ανάπτυξη μέσω διαδραστικών εργαστηρίων.

Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 13 σχολεία του Έβρου

Επιπλέον, το «Μαζί για το Παιδί» κάλυψε τις ανάγκες  13 εκπαιδευτικών μονάδων όλων των σχολικών βαθμίδων στους δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, οικισμό Ριζίων, φθάνοντας έως το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, τα Δικαία. Από την φετινή δωρεά, θα επωφεληθούν περισσότεροι από 845 μαθητές.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά προσφέρθηκαν: Ηλεκτρονικός εξοπλισμός: διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, κλπ, Αθλητικά είδη, Επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, γωνιές δραστηριοτήτων (μαραγκός, σουπερμάρκετ κ.λπ.) και παιχνίδια κήπου (τραμπάλες, τσουλήθρες, μπασκέτες, κ.λπ.), Βιβλία και Έπιπλα