Η επιχειρηματικότητα γίνεται μάθημα και εισάγεται σε όλα τα σχολεία

Το Infokids.gr έδωσε το παρών στην ημερίδα «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα» του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας  Νέων στο πλαίσιο της οποίας η  υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  προανήγγειλε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι η άμεση ένταξη του μαθήματος της επιχειρηματικότητας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα, η κα Κεραμέως δήλωσε «Mελετάμε και την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία,  στο πλαίσιο νέων θεματικών που θα εισάγουμε στο σχολείο. Το πρόγραμμα αυτό καλλιεργεί όλες αυτές τις δεξιότητες και συμπυκνώνει όλες αυτές τις αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε και τις οποίες επιδιώκουμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας: Καινοτομία, βιωματική γνώση, συνεργατικότητα, ευγενής άμιλλα, αριστεία, επιχειρηματικό νου, δημιουργικότητα.«

Ποια είναι τα οφέλη του μαθήματος της επιχειρηματικότητας

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας «Η επιχειρηματικότητα είναι ένα σπουδαίο μάθημα που μέχρι στιγμής έχει προσφέρει μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες και πλούσιες δεξιότητες σε 150.000 μαθητές και φοιτητές στη χώρα μας, με τη σύμπραξη 4.000 καθηγητών και 5.000 εθελοντών«.

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα πρόταση βιωματικής μάθησης και δράσης για νέες επιχειρηματικές ιδέες, που θα δώσουν στους μαθητές τη γνώση αλλά και την εμπειρία του υγιούς επιχειρείν και θα τους φέρουν κοντά στην επιχειρηματική πραγματικότητα που καλούνται να ξεπεράσουν. Το πρόγραμμα δίνει στους μαθητές την πρωτοβουλία να βρουν μια επιχειρηματική ιδέα,  να κάνουν την έρευνα, να στήσουν τη δική τους μαθητική επιχείρηση, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα, την ομαδική εργασία, κριτική σκέψη και επιχειρηματικές δεξιότητες, που  θα τους οδηγήσουν σε κατάλληλες για αυτούς επιλογές σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ειδικότερα, διεθνείς έρευνες έχουν αποδείξει στην πράξη τα πολλαπλά οφέλη προγραμμάτων επιχειρηματικής εκπαίδευσης για τους μαθητές καθώς:

•    Ενισχύουν τη συνεργασία στο πλαίσιο της ομάδας.
•    Καλλιεργούν τη δημιουργική σκέψη, την προσπάθεια για επιτυχία.
•    Ενισχύουν τις επιχειρηματικές δεξιότητες των μαθητών.
•    Οδηγούν σε μεγαλύτερη απασχολησιμότητα.