Η Ερ. Κούρκουλου γράφει για το θαύμα της μητρότητας αλλά και τα δάκρυα των μαμάδων ζώων

Η χθεσινή Γιορτή της Μητέρας θα μείνει αξέχαστη στην Εριέττα Κούρκουλου που εδώ και 1,5 μήνα κρατά στην αγκαλιά της τον μονάκριβο γιο της, Νίκο, καρπό του έρωτά της με τον σύζυγό της Βύρων Βασιλειάδη.

Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή ημέρα για τις απανταχού μητέρες σε όλα τα σημεία του πλανήτη επέλεξε να γράψει δυο αναρτήσεις αφιερωμένες στις μεγάλες της αδυναμίες, τα ζώα και τον νεογέννητο γιο της, τις οποίες συνόδευσε με δυνατά μηνύματα.

«Τι γίνεται όταν μια μητέρα (θηλυκό γουρούνι) αναγκάζεται να ακούει τις κραυγές των μικρών της, που ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία;»

Στην πρώτη της ανάρτηση αναφέρεται στο δράμα που βιώνουν οι χοιρομητέρες (οι μαμάδες γουρούνια) βλέποντας και ακούγοντας τα μωρά τους να οδηγούνται στη σφαγή για να καταλήξουν…..στο πιάτο μας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ” “Μητέρα – προστάτιδα, σύμβολο άνευ όρων αγάπης… ιερή φιγούρα ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και εποχής.

Τι γίνεται όμως όταν μια μητέρα… ή μάλλον εκατομμύρια μητέρες στερούνται τη δυνατότητα να φτιάξουν μια όμορφη φωλιά, να γεννήσουν με άνεση, να φροντίσουν τα μικρά τους και να τα προστατεύσουν από κάθε κακό;

Τι γίνεται όταν τους απαγορεύεται να ακολουθήσουν το ένστικτό τους… όταν αναγκάζονται να ακούν τις κραυγές των μικρών τους, που ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία, ή παλεύουν να ανασάνουν και αργοσβήνουν αργά και βασανιστικά σε απόσταση αναπνοής από τις απελπισμένες μητέρες τους;

Αυτό που πρέπει, κατά τη δική μας άποψη, να γίνει, είναι να ενώσουν τις φωνές τους όλες οι μητέρες του κόσμου και να βάλουν ένα τέλος στη συστηματική κακοποίηση που λαμβάνει χώρα πίσω από κλειστές πόρτες!

Επιλέξαμε τη σημερινή ημέρα για να αποκαλύψουμε τα ευρήματα τις έρευνάς μας στα ελληνικά χοιροτροφεία, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε μητέρα έχει το δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς και να βρίσκεται κοντά στα μικρά της, προστατεύοντάς τα και εκφράζοντάς τους την αγάπη που μόνο μια μητέρα μπορεί να δώσει..

Η φωτογραφία με τον ενάμιση μηνών γιο της

Στην δεύτερη της ανάρτηση μοιράστηκε με τους followers της μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κρατάει το χεράκι του μωρού της, Νίκου, 1.5 μηνών, την οποία συνόδευσε με ένα υπέροχο κείμενο που μιλά για την μητρότητα.

«Επειδή η χθεσινή ανάρτηση ήταν αφιερωμένη στις χοιρομητέρες, θα ήθελα σήμερα να πω ένα Χρόνια Πολλά και στις υπόλοιπες μανούλες.

«Είσαι ήδη μαμά» μου είχε γράψει μια κοπέλα πριν ακόμα μείνω έγκυος! Πόσο δίκιο είχε… Εσύ, που ακόμα προσπαθείς να μείνεις έγκυος, παίρνοντας ορμόνες που τεστάρουν τα όριά σου και παίζουν με την ψυχολογία σου.

Εσύ, που πήρες την τεράστια χαρά του θετικού τεστ, αλλά δεν άκουσες ποτέ την καρδιά του μωρού σου στον υπέρηχο. Εσύ, που είδες την όμορφη κοιλίτσα σου να φουσκώνει και αναγκάστηκες να διακόψεις την κύηση για να μην φέρεις ένα άρρωστο παιδί στον κόσμο.

Εσύ, που περιμένεις χρόνια να εγκριθεί το αίτημα που υπέβαλες για υιοθεσία.

Εσύ, που δεν μπορείς, ή δεν έτυχε να κάνεις δικά σου παιδιά, αλλά δίνεις όλο σου το είναι στα ανήψια σου, φροντίζοντάς τα και αγαπώντας τα σαν να ήταν δικά σου.

Εσύ που πληρώνεσαι για να μεγαλώσεις τα παιδιά ενός ζευγαριού που είναι απών και ξαγρυπνάς τα βράδια, κρατώντας το χεράκι τους για να μην φοβούνται», ανέφερε και συνέχισε.

«ΕΣΥ, είσαι ήδη μαμά και αυτό δεν μπορεί κανένας να σου το πάρει. Είσαι ήδη μαμά, γιατί ξέρεις να αγαπάς κάποιον πιο πολύ από τον εαυτό σου. Άνευ όρων αγάπη και θυσίες που τις κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό μας κάνει μητέρες! Χρόνια μας Πολλά λοιπόν!», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

Διαβάστε επίσης:

«Μωρό μου όμορφο, δεν ξέρω γιατί έπρεπε να σε αφήσω τόσο νωρίς…»

Τι θα γίνει με την επιμέλεια των γιων της 43χρονης Αίντας που έπνιξε ο 55χρονος μπαμπάς;

Καλοκαίρι σημαίνει ατελείωτο παιχνίδι και εξερεύνηση στο Summer Camp του Fundom!

Εμβόλιο Moderna: Ο ΕΜΑ εξετάζει τη χρήση του σε παιδιά κάτω των 5 ετών