Η Έρρικα Πρεζεράκου στο Infokids: Η Αναστασία μας θα βγει νικήτρια και του χρόνου θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά της

Η 7χρονη Αναστασία, το γλυκύτατο ξανθό κοριτσάκι, από την Καλαμάτα που στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών ήρθε αντιμέτωπη με την πλέον επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg-, διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, μετά από την αλυσίδα αγάπης και ανθρωπιάς που στήθηκε από όλο το πανελλήνιο ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να μεταβεί για θεραπεία στο Χιούστον, έφυγε χθες για το ταξίδι της ελπίδας.

Η θεία της, Έρρικα Πρεζεράκου, μέσω του Infokids.gr εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την 7χρονη ανιψιά της.

«Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός αγώνας για την Αναστασία μας. Έχω συγκλονιστεί με την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου και όλο αυτό που συνέβη μέσα σε λίγες ώρες, μου δίνει βαθιά ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουν αγκαλιάσει την Αναστασία μας σαν να είναι δικό τους παιδί, έχουν συντονιστεί με όλο αυτό που συμβαίνει, ζουν μαζί μας την αγωνία μας και προσεύχονται. Τους ευχαριστώ όλους για τη δύναμη που μας δίνουν», λέει συγκινημένη η θεία της 7χρονης, Έρρικα Πρεζεράκου.

Διαβάστε επίσης: Η 7χρονη Αναστασία φεύγει για το ταξίδι ελπίδας στο Τέξας – Το “ευχαριστώ” των γονιών της
«Είναι σοκαριστικό να σου λένε ότι το παιδί σου έχει έξι μήνες ζωής»

Πριν από λίγες μέρες η Αναστασία γιόρτασε τα έβδομα γενέθλιά της. Εντελώς ξαφνικά διεγνώσθη με μία σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Οι γιατροί της μόλις έδωσαν έξι μήνες ζωής.

«Είναι σοκαριστικό να μεγαλώνεις ένα παιδί, ένα μοναδικό πλάσμα και να σου λένε : ξέρεις κάτι… σε έξι μήνες φεύγει … χαιρέτησέ το… Ξαφνικά ο κόσμος σου καταρρέει. Δεν το αντέχεις, δεν το πιστεύεις. Και δε μπορεί κανένας να σου πει να μην ψάξεις θεραπεία για το παιδί σου. Θα ψάξεις την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι μία σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου, λέγεται DIPG και βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου, στον πυρήνα του εγκεφάλου. Γι αυτό και δεν είναι χειρουργήσιμο, επειδή από εκεί περνούν όλα τα νεύρα. Όμως, υπάρχουν κάποια ερευνητικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και μας έχουν δώσει ελπίδα ότι κάπως θα προχωρήσει όλο αυτό. Πιστεύουμε ότι η ειδική θεραπεία που θα λάβει στο Χιούστον, θα πάει καλά και θα επιστρέψει νικήτρια», δηλώνει η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου.

Διαβάστε επίσης: Τέξας έρχεται η Αναστασία αύριο και χτυπά η καρδιά μου δυνατά”: Το νέο μήνυμα της Έρρικας Πρεζεράκου

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει ελπίδα»

Η περιπέτεια της 7χρονης Αναστασίας από την Καλαμάτα, συγκίνησε τους απανταχού Έλληνες. Διοργανώθηκε ένας μαραθώνιος αγάπης και μέσα σε λίγες ώρες, συγκεντρώθηκαν χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας, ώστε η μικρή να μπορέσει να ταξιδέψει στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Στο επί κοντώ ένιωθα ότι πάντα κρατούσα το κοντάρι και όλος κόσμος βοηθούσε με τη σκέψη του… τώρα νιώθω ότι όλοι μαζί κρατάμε αυτό το κοντάρι, όλοι μαζί πάμε για το καλύτερο δυνατό άλμα για να τα καταφέρουμε. Και είναι ευλογία. Όσο υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει ελπίδα. Πιστεύω στα θαύματα. Όλη αυτή η προσευχή που στέλνει όλος ο κόσμος… λέω δε μπορεί θα μας ακούσει εκεί επάνω… και θα πάνε όλα καλά. Η Αναστασία μας θα δώσει την καλύτερη δυνατή μάχη και του χρόνου τέτοιες μέρες θα της κάνουμε τα πιο ξεχωριστά γενέθλια», μας λέει η Έρρικα Πρεζεράκου.

*Της Κλέλιας Κλουντζού

Διαβάστε επίσης: Η ανιψιά της Πρεζεράκου διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου – Φεύγει για Αμερική

Πώς μπορείτε να  βοηθήσετε την μικρή Αναστασία

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού: 0026.0260.840101956591

IBAN: GR0202602600000840101956591

BIC: ERBKGRAAXXX

Όνομα Δικαιούχου: ILIAS TRIANTAFILLAKIS