Μαμά σε απόγνωση: “Το παιδί μου κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά γιατί έχω διαγνωστεί με όγκο και δεν το στέλνω σχολείο λόγω κορωνοϊού…”

Η φετινή σχολική χρονιά διεξάγεται υπό το καθεστώς πρωτόγνωρων συνθηκών καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού. Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης – με εξαίρεση τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που λόγω lockdown παρακολουθούν τηλεκπαίδευση-  ενώ δικαίωμα να παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας έχουν μόνο οι μαθητές που ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες και όχι όσοι είναι παιδιά γονέων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με ό,τι ίσχυε την περσινή σχολική χρονιά έχει προβληματίσει έντονα τους γονείς που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και φοβούνται ότι ο συγχρωτισμός των παιδιών σε σχολικές τάξεις και προαύλια τους αφήνει εκτεθειμμένους σε σοβαρό κίνδυνο για τη υγεία τους καθώς αποδεδειγμένα ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας.

Πολλοί εξ αυτών επιλέγουν τη λύση να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (επανάληψη της σχολικής χρονιάς) καθώς δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν την υγεία τους εν μέσω πανδημίας.

Κραυγή αγωνίας μαμάς στο Infokids “Το παιδί μου κινδυνεύει να χάσει τη σχολική χρονιά γιατί έχω διαγνωστεί με όγκο και δεν το στέλνω σχολείο λόγω κορωνοϊού”

Αναγνώστρια του Infokids.gr επικοινώνησε μαζί μας για να εκθέσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την φοίτηση του παιδιού της στο Δημοτικό Σχολείο.

Η μαμά βρίσκεται σε ανοσοθεραπεία και πήρε την απόφαση να διακόψει τη φοίτηση του παιδιού της στην Γ Δημοτικού. Η διευθύντρια του σχολείου της έχει επισημάνει ότι αυτή της η πράξη είναι παράνομη καθώς δεν καλύπτεται από κάποια εγκύκλιο και η μαμά μηχανεύεται διάφορους τρόπους για να δικαιολογήσει την απουσία του παιδιού από την τάξη καθώς η ίδια υποβάλλεται σε μια κοστοβόρα πειραματική θεραπεία και αν νοσήσει από τον ιό η κατάσταση της υγείας της θα επιδεινωθεί .

Ας ακούσουμε την έκκλησή της :

“Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους ευπαθείς γονείς; Είμαι σε ανοσοθεραπεία για πολύ σπάνιο όγκο και λαμβάνω πειραματικό φάρμακο με κόστος 8.000 ευρώ το μήνα. Αν χάσω μια θεραπεία λόγω θεραπεία λόγω κορωνοϊού, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Έχω σταματήσει το παιδί μου από την Γ Δημοτικού εδώ και 6 μέρες κατόπιν συμβουλής των γιατρών. Η διευθύντρια μου κάνει τη ζωή δύσκολη γιατί λέει ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και παραβαίνω τον νόμο. Αναγκάζομαι να βεβαιώσω ότι το παιδί έχει συμπτώματα ίωσης και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Χρειάζεται βεβαίωση ΕΟΔΥ. Έχω ένα σωρό προβλήματα και δεν έχω τη βοήθεια κανενός. Μου κάνει εντύπωση γιατί τον Μάιο είχε προβλεφθεί η κατηγορία των γονέων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. ”

Η περίπτωση της μαμάς δεν είναι η μοναδική που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας καθώς πολλοί γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μας ζητούν να αναδείξουμε αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να επανεξετάσει τις οδηγίες που έχει λάβει και να τις διαμορφώσει εκ νέου ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και η εκπαιδευτική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά.