“Το παιδί μου κινδυνεύει να χάσει τη σχολική χρονιά, γιατί είμαι μεταμοσχευμένη..”

Η φετινή σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει μια εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να κινούνται σε πολλές περιπτώσεις σε αχαρτογράφητα νερά.

Μετά τα ζητήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με το πώς και πότε θα επιστρέψουν στο σχολείο οι μαθητές που έχουν αρρωστήσει από γρίπη, το καθεστώς των απουσιών για όσα παιδιά απουσιάσουν από το σχολείο είτε λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού είτε λόγω ίωσης στο προσκήνιο έρχεται ακόμα ένα ζήτημα που σχετίζεται με τα παιδιά γονέων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δυστυχώς έχουν αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση, υποχρεούνται να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο και αν αυτό δεν συμβεί και επιλέξουν να μείνουν σπίτι τότε χάνουν τη χρονιά.

Κραυγή αγωνίας μαμάς στο Infokids “Το παιδί μου θα χάσει τη χρονιά στο Νηπιαγωγείο γιατί είμαι μεταμοσχευμένη”

Αναγνώστρια του Infokids.gr επικοινώνησε μαζί μας για να εκθέσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την φοίτηση του παιδιού της στο Νηπιαγωγείο.

Η μητέρα έχει υποβληθεί προσφάτως σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και ακόμη δεν έχει περάσει το κρίσιμο 6μηνο. Δυστυχώς όπως καταγγέλει το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπολογίσει αυτές τις κατηγορίες γονέων με αποτέλεσμα αφενός το παιδί να εξαιρείται από την τηλεκπαίδευση αφετέρου αν δεν πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που είναι το παιδί να επαναλάβει την τάξη.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει καν οδηγίες για απουσίες σε παιδιά που συζούν με άτομα ΑΜΕΑ. Έχω κάνει πρόσφατα αλλογενή μεταμόσχευση μυελού και ενώ δεν έχω κλείσει 6 μήνες το Υπουργείο δεν έχει προβλέψει για εμάς. Διεκδικώ για το παιδί μου που πηγαίνει νηπιαγωγείο το δικαίωμα της τηλεκπαίδευσης.

Ενώ έχω στείλει ερώτημα στο Υπουργείο και την πρωτοβάθμια δυστυχώς δεν έχω πάρει ακριβή απάντηση.

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου μας ενημέρωσε ότι το παιδί θα χάσει την χρονιά του. Πρέπει όμως κάτι να γίνει, διακινδυνεύω την υγεία μου με το να στείλω το παιδί σχολείο.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μείνω άπραγη και το παιδί να χάσει την χρονιά του επειδή κάποιοι δεν σκέφτηκαν ότι πολλά παιδιά ζουν με ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες και δεν διαθέτουν όλοι τόσο μεγάλο σπίτι ώστε να διατηρείται η απαιτούμενη απόσταση. Η τηλεκπαίδευση πρέπει να εφαρμοστεί και για εμάς.”

Έχοντας ήδη διανύσει αισίως τον πρώτο μήνα της σχολικής χρονιάς και έχοντας προκύψει μια σειρά ζητημάτων αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων αλλά και την φοίτηση των μαθητών θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να επανεξετάσει τις οδηγίες που έχει λάβει και να τις διαμορφώσει εκ νέου ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και η εκπαιδευτική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά.