Αρρώστησε το παιδί σου; Ο αναλυτικός πίνακας που απαντά στο πότε και πώς θα πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο

Οι πρώτες φθινοπωρινές ιώσεις είναι γεγονός και εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού η επιστροφή στο σχολείο ενός μαθητή που εμφάνισε πυρετό ή βήχα δεν είναι μια τυπική διαδικασία όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Αλαλούμ στα σχολεία με όσους μαθητές αρρωσταίνουν λόγω ίωσης

Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες  σχετικά με τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη από αυτόν όμως δεν έχει δώσει οδηγίες για τις περιπτώσεις που οι μαθητές απουσιάζουν λόγω ίωσης.

Το κενό αυτό έχει οδηγήσει σε ένα απίστευτο αλαλούμ καθώς πολλοί διευθυντές σχολείων αρνούνται να δεχθούν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αν δεν συμπληρωθεί τουλάχιστον 10ημέρο από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του, βασιζόμενοι στις αντίστοιχες οδηγίες για τις περιπτώσεις κορωνοϊού. Όμως όπως εξηγούν οι γονείς αυτές οι οδηγίες σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονται σε περιστατικά ιώσεων.

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ

Ο πίνακας που θα σας καθοδηγήσει για το πώς και πότε θα επιστρέψει το παιδί σας στο σχολείο

Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης Covid-19 σε σχολικές μονάδες, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διαμόρφωσε το κάτωθι διάγραμμα ροής «Σχέδιο Δράσης Διαχείρισης Περιστατικών Covid-19».

Το έντυπο περιέχει διαγραμματικά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δράσουμε στην περίπτωση πιθανών ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στη σχολική κοινότητα ή στενών επαφών με επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Η εν λόγω διαγραμματική απεικόνιση των οδηγιών του ΕΟΔΥ θα αποτελέσει βοηθητικό εργαλείο τόσο για τους υπεύθυνους Covid-19 στις σχολικές μονάδες όσο και για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τους γονείς τους ώστε να λυθεί αυτό το έλλειμμα που παρατηρείται στην έκδοση οδηγιών για το πώς πρέπει να γίνει αφενός η διαχείριση και αφετέρου η επιστροφή στο σχολείο ενός παιδιού που έχει ίωση.

Μπορείτε να δείτε καλύτερα και να τυπώσετε τον πίνακα πατώντας εδώ