Η φωτογραφία της χρονιάς σύμφωνα με την UNICEF ανήκει στον Έλληνα φωτογράφο Αγγελο Τζωρτζίνη

«Αυτό το συγκινητικό στιγμιότυπο είναι η φωτογραφία της Χρονιάς της UNICEF: Η νικητήρια εικόνα δείχνει την έξοδο παιδιών από το φλεγόμενο στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου», αναφέρει ο Οργανισμός σε ανάρτηση στο Facebook, η οποία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κέρδισε την προσοχή όλου του πλανήτη.

Πρόκειται για μια παραγματικά συγκλονιστική εικόνα που αναπόφευκτα σε κάνει να μπεις στη θέση αυτών των παιδιών που εδώ και μήνες τρέχουν από τον ένα μέρος στο άλλο, κυνηγημένα από τον ίδιο τον θάνατο, αναζητώντας λίγη ασφάλεια και μια ευκαιρία στη ζωή…

Ο φωτογράφος Αγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Leica Academy of Creative Photography και έκτοτε εργάστηκε κυρίως ως ανεξάρτητος φωτογράφος. Είχε βρεθεί στη Γεωργία και στον σεισμό της Αϊτής το 2010, την «Αραβική Άνοιξη» στο Κάιρο και τον πόλεμο στη Λιβύη. Η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στη χώρα του, όπως αναφέρει η UNICEF στο βιογραφικό του.

Στην δική του ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό στo Facebook, ο κ. Τζορτζίνης ευχαριστεί τη UNICEF αλλά και συναδέλφους-φίλους του για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τονίζει ότι «Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά».