Η καλή είδηση της χρονιάς που έρχεται! Σε 24ωρη λειτουργία τα ανεξάρτητα Τμ. Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία

Η πρώτη καλή είδηση για την νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες, είναι ότι ανεξάρτητα από τα νοσοκομεία θα λειτουργούν σύντομα σε 24ωρη λειτουργία τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Healthreport.gr o υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, επεσήμανε ότι «τα ΤΕΠ πρέπει να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και να αποσυνδεθούν από τα νοσοκομεία».

Αλλαγές στη διαχείριση ασθενών στα νοσοκομεία προωθεί το υπουργείο Υγείας

Ήδη πάντως μελετάται από ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας το σχέδιο υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί εντός του 2020. Γι αυτό άλλωστε και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 175 γιατρών στα ΤΕΠ τα οποία ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε 24ωρη λειτουργία τα ανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Η ανεξάρτητη λειτουργία στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) θα συνδυαστεί με τον συντονισμό του ΕΚΑΒ το οποίο ήδη αναλαμβάνει όλο τον συντονισμό των Νοσοκομείων της χώρας καθώς και των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Με τα ανεξάρτητα ΤΕΠ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι ασθενείς και οι νοσηλείες να γίνονται όταν πράγματι χρειάζονται.

Εκτιμάται ότι πολλά περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στα επείγοντα και πιθανώς να μην χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα στο Νοσοκομείο. Κάτι που ερμηνεύεται ότι θα ανακουφίσει και τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα ράντζα και τον συνωστισμό.

ΠΗΓΗ: HealthReport.gr