Η κατάθεση της 19χρονης που εγκατέλειψε το μωρό της σε πυλωτή πολυκατοικίας -Γιατί το άφησε;

Έπειτα από το σύλληψη της 19χρονης μητέρας που εγκατέλειψε το μόλις 7 ημερών βρέφος της σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία, ακολούθησε η σχετική κατάθεση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η 19χρονη είπε στους αστυνομικούς: «Ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με την γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδά μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό».

Η 19χρονη με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα του βρέφους πως ήταν έγκυος.

Όπως συμπλήρωσε στην κατάθεσή της: «Η σχέση που είχα ήταν περιστασιακή και δεν του είχα πει τίποτα για την εγκυμοσύνη. Το αγάπησα το μωρό, είναι το παιδί μου, και ήθελα απλώς να ζήσει μια καλύτερη ζωή.»

Ο αστυνομικός υπηρεσίας που πήρε πρώτος στα χέρια του το μωρό, το βράδυ της εγκατάλειψης, αποκαλύπτει πώς ένιωσε: «Βλέπεις αυτό το μωρό να είναι παρατημένο και… δεν ξέρω, εγώ συγκινήθηκα πάρα πολύ. 16 χρόνια είμαι στην άμεση δράση και δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο.»

Αμέσως μετά τον αστυνομικό, το μωρό παρέλαβαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ: «Σε πιάνει ένα σφίξιμο στο στομάχι, λες κρίμα το παιδί… αλλά ανακουφιστήκαμε που είναι καλά», είπαν οι ίδιοι. Το μωρό παραμένει στο νοσοκομείο Παίδων για περαιτέρω εξετάσεις.

Την ίδια ώρα η 19χρονη παραμένει στη ΓΑΔΑ, από όπου θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ωστόσο, η μητέρα ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάρει πίσω το μωρό. Εκείνοι της εξήγησαν, ότι αυτό που έκανε έχει να κάνει με τον νόμο και ότι μπορεί αν επαναλάβει το αίτημά της σήμερα το πρωί στην εισαγγελία. Πάντως, συγκίνηση προκαλεί το γεγονός, ότι οι ίδιοι αστυνομικοί ζήτησαν από την 19χρονη να είναι αυτοί που θα βαπτίσουν το νεογέννητο βρέφος!

Το Open στο ρεπορτάζ του αποκαλύπτει και το video από γειτονική επιχείρηση που κατέγραψε τη μητέρα να αφήνει το μωρό και να επιστρέφει στο σπίτι της χωρίς αυτό.

Προς ανάδοχη οικογένεια το βρέφος – Τι λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» για το βρέφος που βρέθηκε στην πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

«Είμαι σε επαφή με την εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία έχει γνώση κι ευαισθησίες. Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν πάει σε οικογένειες και είναι καλά, χαρούμενα κι έχουν ξεφύγει από τη φρίκη που έζησαν ως βρέφη ή ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά» είπε αρχικά

Για το ολίγων ημερών βρέφος είπε: «Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει στην βιολογική του οικογένεια, χωρίς να παρεμβληθεί κανένα ίδρυμα, έχει βρει μία νόμιμη διαδικασία η εισαγγελία και πάει το παιδί κατευθείαν στην αγκαλιά μιας οικογένειας».

Ενώ για το αν η μητέρα θελήσει να πάρει το παιδί πίσω, «θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και οι κοινωνικές υπηρεσίες αν μπορεί να το πάρει πίσω».