Αρχική InfoBaby "Η κόρη μου είναι 15 μηνών και δεν μιλά ακόμα, τι να κάνω;"

"Η κόρη μου είναι 15 μηνών και δεν μιλά ακόμα, τι να κάνω;"

"Έχω ένα κοριτσάκι 15 μηνών. Ακόμα δε λέει λεξούλες. Μόνο ατατα, τετε,. Πότε πρέπει να αναζητήσω βοήθεια; Αντιλαμβάνεται όλα όσα γίνονται γύρω της και ό,τι θέλει το δείχνει με το δάκτυλο της. Ευχαριστώ πολύ".

Απαντά ο παιδίατρος κ. Ηλίας Χαραμαράς

H εξέλιξη της έκφρασης γλώσσας και κατανόησης της είναι θέμα πολλών παραγόντων (οικογένεια μονόγλωσση η πολύγλωσση ποσό μιλάμε στο παΐδι μας και αν συνοδεύουμε την ομιλία με εκφράσεις και χειρονομίες κλπ) . Αν το παιδί κατανοεί απλές γλωσσικές εντολές και δείχνει με το δάχτυλο του τι θέλει και συγχρόνως λέει δισύλλαβα (παπί , μαμά ,κλπ) είναι θέμα χρόνου να τα εμπλουτίσει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ηλίας Χαραμαράς
Παιδίατρος

Χρηστομάνου 62, Σεπόλια, Αθήνα

ilias_charamaras@hotmail.com

Site: www.iliascharamaraspediatrician.eu

Facebook page Ηλίας Γ. Χαραμαράς Παιδιατρικό Ιατρείο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.