Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανοίγει τις πόρτες του ΕΛΠΙΔΑ για τα καρκινοπαθή παιδιά της Ουκρανίας

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανοίγει τις πόρτες του ΕΛΠΙΔΑ για τα καρκινοπαθή παιδιά της Ουκρανίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με τις περιοχές της να δέχονται το σφυροκόπημα των ρώσικων δυναμεων και εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ολοένα και πιο σοκαριστικές. Οι εικόνες με τα τρομαγμένα παιδάκια που στριμώχνονται στα υπόγεια σπιτιών και στα καταφύγια προσπαθώντας να προστατευτούν από τις βόμβες, συγκινούν.

Συγκλονίζουν και οι σκηνές από το ογκολογικό νοσοκομείο παίδων Οκμαντέτ, στο Κίεβο όπου τα παιδάκια κρατούν χαρτιά που γράφουν “Όχι στον πόλεμο” ενώ δίνουν γενναία μάχη με τον καρκίνο.  Ξαπλωμένοι σε λεπτά στρωματάκια, μαξιλάρια και κουβέρτες στο πάτωμα των υπόγειων διαδρόμων, γονείς και παιδιά προσπαθούν να προφυλαχθούν, ενώ από πάνω ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Εκείνα με τις μασκούλες τους στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα: «Σταματήστε τον πόλεμο».

«Αυτά τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο, επειδή πρέπει να μείνουν ζωντανά για να παλέψουν με τον καρκίνο και αυτή η μάχη δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε η δρ. Lesia Lysytsia, σε τηλεφωνικές της δηλώσεις από το υπόγειο του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της Ουκρανίας, στο Κίεβο.

Ένας αριθμός παιδιών αυτή τη στιγμή έχει πρόσβαση σε μία μόνο μορφή χημειοθεραπείας αυτή τη στιγμή. Άλλες θεραπείες, έχουν διακοπεί, εγείροντας ανησυχίες για την ανάρρωση των παιδιών και την επιδείνωση της κατάστασής τους.

«Εάν η διακοπή των θεραπειών συνεχιστεί, οι ασθενείς μας θα πεθάνουν», σημειώνει η γιατρός.

Τα επίπεδα αίματος κάποιων παιδιών έπεσαν τόσο χαμηλά, τα αποθέματα είναι τόσο λίγα στο Ογκολογικό Κέντρο του Κιέβου, με αποτέλεσμα οι γιατροί να έχουν ξεκινήσει μεταγγίσεις αίματος από τους γονείς στα παιδιά, ανέφερε η Julia Nogovitsyna, διευθύντρια της Tabletochki, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά με καρκίνο στην Ουκρανία.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανοίγει το Ογκολογικό Νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ  για τα παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία

Τον αποτροπιασμό της για τον πόλεμο και την συμπαράστασή στο δράμα των οικογενειών και των μικρών παιδιών εκφράζει με μήνυμά της η Μαριάννα Βαρδινογιάννη που συγκλονισμένη από τις εικόνες των παιδιών με καρκίνο που είναι κρυμμένα στα υπόγεια του νοσοκομείου ανακοινώνει ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να τα φέρει με ασφάλεια στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις θεραπείες τους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”.

Η ανακοίνωσή της είναι η κάτωθι:

Με ανείπωτη θλίψη και αβάσταχτο πόνο παρακολουθούμε τις τραγικές εικόνες και το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία. Τα δακρυσμένα μάτια των παιδιών που προσπαθούν μάταια να καταλάβουν τι συμβαίνει, κρυμμένα στα σκοτεινά υπόγεια, αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τη φρική του πολέμου.

Επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά με την Πρόξενο της Ουκρανίας κυρία Anna Tischenko και της πρότεινα να μεταφερθούν στην Ογκολογική μας Μονάδα και στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ τα καρκινοπαθή παιδιά από τα Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ουκρανίας, καθώς και να συνδράμουμε στη φιλοξενία παιδιών-προσφύγων. Παραμένουμε σε επικοινωνία για να στηρίξουμε τα παιδιά, τα οποία είναι πάντα τα πιο αθώα και ανυπεράσπιστα θύματα κάθε ένοπλης σύγκρουσης. Αποτελεί χρέος όλων μας να σταθούμε στο πλευρό τους με όποιο τρόπο μπορούμε. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Το post της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Διαβάστε επίσης:

Η πιο συγκλονιστική εικόνα: Ό,τι έμεινε από την κόρη της ήταν ένα ροζ σκουφάκι κι ένα ζευγάρι παπούτσια (photo)

Σχολικά Γεύματα: Τι συνέβη και έμειναν χωρίς φαγητό οι μαθητές – Η παρέμβαση του Υπ. Εργασίας

Η πιο συγκλονιστική εικόνα: Ό,τι έμεινε από την κόρη της ήταν ένα ροζ σκουφάκι κι ένα ζευγάρι παπούτσια (photo)

“Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες”: Όσα έγιναν στο σεμινάριο του Infokids.gr (video)