Η μητρότητα είναι ένστικτο δεν είναι επιστήμη…: Ένα συγκινητικό κείμενο για όλες τις μαμάδες

Η μητρότητα είναι αγκαλιά! Είναι φιλιά! Είναι χάδια!

Αλλά κυρίως η μητρότητα είναι ένστικτο

Η οικογένεια δεν είναι μελέτη, ούτε στατιστική έρευνα. Δεν είναι ένα νέο πολλά υποσχόμενο επάγγελμα. Αν ήταν έτσι, οι γονείς θα ήταν επιτυχημένοι καριερίστες.

Έλα όμως που δεν είναι.

Κι αυτό γιατί δυστυχώς η συνταγή της τελειότητας δεν έχει ακόμη εφευρεθεί. Οι ενήλικες (οι γονείς δηλαδή) είναι απλοί άνθρωποι. Με αδυναμίες, αγωνίες, άγχη και λάθη. Και τα παιδιά είναι κάτι μικροσκοπικά πλάσματα που δεν έχουν ανάγκη και καμιά όρεξη για τυποποιημένες συμπεριφορές. Τα παιδιά έχουν ανάγκη  κάποιο χέρι να βαστά δυνατά το δικό τους και να πορεύονται παρέα.

Έχουν ανάγκη τις νύχτες που μπερδεύονται τα όνειρα τους, κάποιον να ξαπλώσει στο πλάι τους, να κουμπώσουν τα κορμιά τους και κανένας να μη μπορεί να τα ξεκλειδώσει μέχρι το πρωί.

Έχουν ανάγκη όταν τα μαθήματα στο σπίτι είναι ατέλειωτα κι εκείνα κουρασμένα, κάποιον να πάρει το μέρος τους και να τους ρίξει τα βιβλία μέσα στην τσάντα λέγοντας τους: “αρκετά για σήμερα τα μαθήματα”.

Έχουν ανάγκη καινούρια πράγματα, νέες εμπειρίες και ομορφιές, όταν η ρουτίνα κι η καθημερινότητα τα εξαντλεί (μαζί και τους μεγάλους). Θέλουν να μην τους κόψει κανείς τη χαρά όταν έρχονται στιγμές που λαχταρούν να νιώσουν την ελευθερία, να κινηθούν, να τρέξουν, να ευχαριστηθούν, να πέσουν, να ξανασηκωθούν. Και όταν τα παιδιά έχουν το μυαλό τους μπλεγμένο κουβάρι, έχουν ανάγκη από αλήθειες. Δεν αρέσουν πάντα οι αλήθειες. Λογικό είναι.

Αλλά δημιουργούν εμπιστοσύνη μεταξύ παιδιών και γονιών.

Δημιουργούν μια δικλείδα ασφαλείας. Παρακαταθήκη για το μέλλον τους. Για όταν οι αλήθειες θα κόβουν σαν μαχαίρια.

Μα πάνω απ’ όλα τα παιδιά χουν ανάγκη σφιχτές αγκαλιές και απανωτά “σ’ αγαπώ”.

Εκεί να δεις χαμόγελο μέχρι να φανούν λευκά δοντάκια! Κι αυτός που θα κάνει όλα τα παραπάνω δεν είναι ο ψυχολόγος ούτε ο ειδικός.

Είναι η μαμά και ο μπαμπάς.

Γιατί τα παιδιά πάνω από όλα έχουν ανάγκη τους γονείς τους. Την οικογένεια τους. Το σπίτι τους.

Να βαφτεί η παιδική τους ηλικία με τα πιο λαμπρά χρώματα!

πηγή: karydotsouflo.blogspot.com