Η νέα παιδική χαρά ΑμεΑ στη Λαμία είναι μια όαση – Αξίζει κάθε γειτονιά να αποκτήσει τουλάχιστον μια τέτοια!

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Δήμοι προσπαθούν να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν τις υποδομές και τις παιδικές χαρές τους, ούτως ώστε να είναι προσβάσιμες και ασφαλείς για να παίξουν και παιδιά ΑμεΑ.

Mε χαρά είδαμε την ολοκαίνουργια παιδική χαρά ΑμεΑ που απέκτησε η Λαμία και δίχως υπερβολή αποτελεί μια όαση παιχνιδιού και ψυχαγωγίας για τα παιδάκια με  ειδικές ανάγκες και αναπηρία.

Έχοντας ασφαλή παιχνίδια και όργανα άθλησης, το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πλέον θα μπορούν να αθληθούν σε ένα όμορφο περιβάλλον μέσα στο πράσινο και να περάσουν με ευχάριστο τρόπο τον ελεύθερο τους χρόνο.

Μια παιδική χαρά που στέλνει δυνατό μήνυμα συμπερίληψης

Σε ένα χώρο 2.000 τ.μ. στην οδό Γιαννιτσιώτη δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος αναψυχής με μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά ειδικά κατασκευασμένη και παιδιά ΑμΕΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα, με βάση τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που προβλέπονται στη νομοθεσία.

Ειδικότερα, ο χώρος είναι περιφραγμένος, οι πόρτες επιτρέπουν είσοδο – έξοδο οχημάτων βοήθειας, το δάπεδο έχει επιστρωθεί με ειδικό ελαστικό τάπητα για την προστασία από πτώσεις, ενώ εγκαταστάθηκαν παιχνίδια κατάλληλα για χρήση από παιδιά ΑμΕΑ. Όλος ο χώρος έχει ηλεκτροφωτιστεί και δενδροφυτευτεί, ενώ εγκαταστάθηκε και ειδικός αστικός εξοπλισμός.

Όπως τόνισε και στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος,

«Παραδίδουμε στους δημότες μας μια νέα παιδική χαρά ειδικά κατασκευασμένη για παιδιά ΑμΕΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Ένα έργο με πραγματικό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία, μιας και είναι η πρώτη παιδική χαρά τους είδους της που γίνεται στην πόλη μας!

Κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για μία πόλη φιλικότερη προς τα άτομα με αναπηρία αποσκοπώντας αφενός στη βελτίωση της προσβασιμότητας και τη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία σε δημόσιους χώρους, και αφετέρου στην ψυχαγωγία, τη δραστηριοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Αποτελεί χρέος και ευθύνη όλων μας να προβαίνουμε σε παρεμβάσεις που διευκολύνουν έμπρακτα την καθημερινότητα των παιδιών ΑμεΑ αλλά και των οικογενειών τους, και θέλω να πιστεύω πως το έργο αυτό αντανακλά την κοινωνική ευαισθησία που οφείλουμε όλοι να έχουμε απέναντι στα παιδιά αυτά, που κάθε μέρα δίνουν το δικό τους αγώνα για μία αξιοπρεπή και όμορφη ζωή».

Διαβάστε επίσης:

«Σήμερα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς»: Συγκινεί η αδερφή του Γιακουμάκη στην αποφοίτησή της

Κερδίστε 4 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου “Τα φτερά της φιλίας” της συγγραφέα Ματίνας Ζαγκότη

Είδαμε τον “Θησαυρό της Βαγίας” στο θέατρο Alhambra και θαυμάσαμε (ξανά) το μεγαλείο της Ζωρζ Σαρή