Σε αυτές τις παιδικές χαρές τα παιδιά σας θα παίξουν σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον!

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά δεν είναι μία δομημένη δραστηριότητα αλλά είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα χωρίς «πρέπει» και χωρίς «μη» και αυτό είναι για την προσωπικότητά τους πολύ πιο σημαντικό από όσο φανταζόμαστε, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους ελεύθερα, ενώ παράλληλα κοινωνικοποιούνται.

Γονείς σας αφορά!

Καταρχήν αυτό που πρέπει να προσέξετε πολύ ως γονιός είναι η σωστή επιλογή της παιδικής χαράς. Να ελέγξετε αν έχει άδεια και σε τι κατάσταση είναι τα μηχανήματα που έχει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Υπάρχουν νέοι κανονισμοί που αναφέρουν τις προδιαγραφές που πρέπει να τελούν οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών ενώ επισημαίνεται ότι η επιφάνεια που παίζουν τα παιδιά πρέπει να είναι μαλακή. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προυποθέσεις και τους όρους λειτουργίας που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές προκειμένου να είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας πατώντας εδώ.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους Δήμους που, εντός του 2018, παρέδωσαν ανακαινισμένες, πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς παιδικές χαρές  όπου τα παιδιά μπορούν να παίζουν και να χαίρονται καθώς και οι γονείς – συνοδοί να νιώθουν ασφαλείς μέσα σε ένα νέο, ασφαλές περιβάλλον.

Δήμος Περιστερίου

Αρχές Σεπτεμβρίου, παραδόθηκαν στους μικρούς δημότες μια νέα παιδική χαρά στο “βόρειο” Περιστέρι, στις οδούς Ναούσης και Μιλήτου στη Νέα Ζωή. Η παιδική χαρά απέκτησε νέα σύγχρονα παιχνίδια για να απολαύσουν τα παιδιά όμορφες διασκεδαστικές στιγμές.

Δήμος Φυλής

Μια νέα ολοκαίνουργια παιδική χαρά, την πρώτη στη γειτονιά απέκτησαν οι μικροί δημότες του Ζεφυρίου . Η παιδική χαρά που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κουτσονίκα και Δράκου Κόγκα. Διαθέτει δύο τσουλήθρες, μια με πύργο και άλλη μια ανοιχτή με γέφυρα σχοινιών, καμπύλη, σκάλα αναρρίχησης και στύλο πυροσβέστη για αναρρίχηση. Στο χώρο υπάρχουν ακόμα παιχνίδια ελατηρίου, τέσσερις κλειστές κούνιες για πολύ μικρά παιδιά και τέσσερις για μεγαλύτερα, τραμπάλες κ.ά.

Δ. Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Η Νεάπολη απέκτησε μια καινούρια – πιστοποιημένη παιδική χαρά στην συμβολή των οδών Κλεάρχου & Ματρόζου. Σε συνδυασμό με την παιδική χαρά που παραδόθηκε στην οδό Άγγελου Σικελιανού και την παιδική χαρά που θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα στην πλατεία Σεφέρη, δίνει στα παιδιά της περιοχής την ευκαιρία να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν σε ασφαλείς χώρους.

Δήμος Νέας Σμύρνης

Με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτεταμένων αναπλάσεων, αλλαγών οργάνων, συντηρήσεων καθώς και δημιουργίας νέων παιδικών χαρών, ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει καταφέρει να εναρμονίσει απόλυτα τις 20 παιδικές χαρές με το νομικό πλαίσιο. Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν δύο νέες παιδικές χαρές στην Κεντρική Πλατεία και στην Χρυσοστόμου Σμύρνης. Οκτώ ανακατασκευάστηκαν πλήρως (Άλσος, Ομηρείου, Τραπεζούντος, Ζαρίφη, Αίνου Άνοιξη, Πλ. Βασ, Γεωργίου και Ταταούλων). Σε δέκα έγιναν βελτιωτικά έργα με την τοποθέτηση νέων οργάνων και δαπέδων ασφαλείας (Ελλησπόντου, Επταλόφου, Βουρνόβα, Πρανίκα, Αϊδινίου, Πλ. Φλέμινγκ, Δεξαμενή, Αγ. Παρασκευή, Ναζλίου και Σταδίου).

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Ένα μόλις μήνα μετά την αποφράδα 23η Ιουλίου, η Ραφήνα απέκτησε μια νέα παιδική χαρά στην οδό Καβουνίδου. Μια όαση παιχνιδιού και χαράς για τα παιδιά της περιοχής που προσπαθούν να ξεχάσουν το “δύσκολο” καλοκαίρι με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπα.

Δήμος Κορυδαλλού

Στις νέες σύγχρονες υποδομές τα παιδιά του Κορυδαλλού έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε πιστοποιημένες συνθήκες ασφάλειας. Με την τοποθέτηση ξύλινων περιφράξεων, την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού με νέα κατάλληλα φωτιστικά, την τοποθέτηση ειδικού τάπητα ασφαλείας και με τα νέα σύγχρονα όργανα παιχνιδιού με βάση το ξύλο, οι νέες παιδικές χαρές του Κορυδαλλού συμβάλλουν στην καλύτερη αλλά κυρίως στην πιο ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών. Έως τώρα έχουν ανακατασκευασθεί οι παιδικές χαρές στις πλατείες Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Γεωργίου, Δ. Κουμπάκη, Μητέρας, Μαρδοχαίου Φριζή, Άνω Δεξαμενής, Έλληνα Δασκάλου, Αλέκου Παναγούλη, στην οδό Ποταμού, στο τρίγωνο Ηλείας και Χειμμάρας, Σκρα και σε άλλα σημεία της πόλης.

Δήμος Διονύσου

Ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή και πιστοποίηση, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ακόμη τριών παιδικών χαρών, που δόθηκαν προς χρήση στα παιδιά και τις οικογένειες του δήμου Διονύσου.  Πρόκειται για τις παιδικές χαρές, επί της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου στον Άγιο Στέφανο, επί των οδών Κανάρη και Μ. Αλεξάνδρου στη Άνοιξη και επί της οδού Αργυροκάστρου στη Δροσιά.  Όλες οι παιδικές χαρές διαθέτουν απορροφητικό τάπητα ασφαλείας, σύγχρονα όργανα με δυνατότητα χρήσης από παιδιά ΑμΕΑ, νέα φωτιστικά σώματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, βρύση με πόσιμο νερό και παγκάκια.

Δήμος Ηλιούπολης

Για την καλύτερη αξιοποίηση των Παιδικών Χαρών ο Δήμος ξεκίνησε την εγκατάσταση φωτισμού με σώματα LED. Τώρα οι λιλιπούτειοι δημότες μπορούν να χαρούν περισσότερο χρόνο και με μεγαλύτερη ασφάλεια τις νέες παιδικές χαρές που μόλις ανακαινίστηκαν. Ήδη ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στις Παιδικές Χαρές: Ευρώπης, Τυρταίου, Πανταζή, Τσαμαδού!

Δήμος Αλίμου

Στρώθηκαν με χλοοτάπητα οι Παιδικές Χαρές των οδών Κορνάρου & Μανδηλαρά, του λόφου Κυθηρίων και της λεωφ. Ελευθερίας στο Δήμο Αλίμου ώστε τα παίζουν να παίζουν με ασφάλεια στο εσωτερικό τους. 

Δήμος Χαλκιδέων

Τρεις νέων παιδικές χαρές απέκτησε προσφάτως ο Δήμος Χαλκιδέων. Βρίσκονται η μία στο Βαθύ Αυλίδας, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, η άλλη στη Χαλκίδα, στη συμβολή των οδών Μήλου και Χίου (περιοχή Φραγγιά) και η τρίτη στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της συνοικίας Χαραυγή.

Mπορείτε να δείτε τα προηγούμενα αφιερώματά μας για τις ασφαλείς παιδικές χαρές που λειτουργούν σε όλη τη χώρα πατώντας εδώ