Η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Bάρης – Η ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε χθες, Μεγάλη Τετάρτη, το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης όπου συνομίλησε με παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή για τη φετινή σχολική χρονιά, την τηλεκπαίδευση, τις Πανελλήνιες 2021.

Η ανάρτηση της υπουργού

Πολλά πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή μας. Δεν είναι όμως για όλους. Το να έχεις μια οικογένεια και ένα σπίτι είναι ζητούμενο για πολλά παιδιά που για οποιονδήποτε λόγο χωρίστηκαν από τους βιολογικούς τους γονείς.

Η Σακίρα (18 ετών), ο Φάνης (16), η Νεφέλη (14), η Ραφαέλα (13) και ο Διονύσης (12) με ξενάγησαν σήμερα στο σπίτι τους στα Παιδικά Χωριά SOS.

Μου έδειξαν τα δωμάτιά τους, τα παιχνίδια τους, τις αφίσες στους τοίχους τους, μου μίλησαν για τη φετινή σχολική χρονιά και την τηλεκπαίδευση. Ο Διονύσης με ρώτησε αν θα μπορέσει να πάει κατασκήνωση το καλοκαίρι, η Ραφαέλα για το πώς είναι μια τυπική μέρα μου, η Σακιρα μου μίλησε για τις επιλογές της στο μηχανογραφικό.

Τα λόγια είναι φτωχά για την υπηρεσία που προσφέρει ο οργανισμός αυτός Παιδικά Χωριά SOS – SOS Children’s Villages Greece σε αυτά τα παιδιά, για να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή όπως όλα τα άλλα. Αλλά και για τους φορείς που στηρίζουν τους οργανισμούς αυτούς, όπως ο Δεσμός Δεσμός – Desmos που προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά που κατοικούν εκεί

Η ανάρτηση της υπουργού