Η νταντά της μικρής Μαντλίν σπάει τη σιωπή της δέκα χρόνια μετά

Η γυναίκα που φρόντιζε τη μικρή Μαντλίν και εργαζόταν στο πορτογαλικό θέρετρο, από όπου εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007, σπάει τη σιωπή της δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση του άτυχου κοριτσιού.

«Ο Gerry McCann προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει την εξαφανισμένη 3χρονη κόρη του, ενώ η γυναίκα του Kate έλεγε με λυγμούς ότι την πήραν». Η γυναίκα – της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό – φρόντιζε αρκετές φορές τη μικρή Μαντλίν. Όπως υποστηρίζει, το θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ήταν τόσο επικίνδυνο που έδιναν σφυρίχτρες βιασμού στις νταντάδες και τους έλεγαν να μη βγαίνουν έξω μόνες.

Μάλιστα, έκρινε αρνητικά τον τρόπο που η πορτογαλική αστυνομία χειρίστηκε την εξαφάνιση του κοριτσιού: «Η Kate πηγαινοερχόταν. Της είχε συμβεί ό,τι χειρότερο. Έκλαιγε και ήταν σε άσχημη κατάσταση, ενώ και ο Gerry ήταν απίστευτα πιεσμένος. Θυμάμαι να ψάχνει ακόμα και κάτω από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να το ξεχάσω. Η αστυνομία έχασε ολόκληρα κομμάτια των πληροφοριών κατά τη διάρκεια της έρευνας και χρειάστηκαν 90 λεπτά για να φτάσουν στο σημείο. Δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη οι γονείς στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν».

Μία από τις νταντάδες της μικρής Μαντλίν ήταν και η 20χρονη Catriona Baker. Την ημέρα που εξαφανίστηκε η μικρή, είχε περάσει σχεδόν έξι ώρες μαζί της. Δεν ήταν με τους McCanns όταν χτύπησε ο συναγερμός για την εξαφάνιση λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ, ωστόσο συμμετείχε στις έρευνες λίγο μετά τις 23:30 όταν τελείωσε τη βάρδιά της.

Στενός φίλος των γονιών της Μαντλίν τόνισε ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την ελπίδα να ανακαλύψουν τι συνέβη στην κόρη τους και πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ζωντανή.