“Ήξερα ότι είμαστε για το παιδί. Δεν υπάρχει κάτι να μας δένει. Αλλιώς το είχα στο μυαλό μου”: Όσα αποκάλυψε ο Δασκαλάκης

Ντοκιμαντέρ αναμένεται να γίνει η υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των 3 παιδιών στην Πάτρα.  Ανάμεσα στα σημαντικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, είναι η έκθεση της κλινικής ψυχολόγου για τις ζωγραφιές της 9χρονης.

Η ψυχολόγος εμφανίζεται σίγουρη πως η 9χρονη αποτύπωνε την αγωνία της σε σχέση με το θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών, αλλά και για τη δική της σωματική ακεραιότητα, ζητώντας στήριγμα στον πατέρα.

Πριν λίγη ώρα βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κόλαφος το πόρισμα της ψυχολόγου για τον Δασκαλάκη: «Ήταν έντονη η απουσία του μέσα στην οικογένεια – Τον ενδιαφέρει η εικόνα του»

Αίσθηση προκαλούν οι διαπιστώσεις της παιδοψυχολόγου, που διορίστηκε ως ειδική πραγματογνώμονας από την ανακρίτρια, για την ψυχοσύνθεση του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο πόρισμά της για τον Μάνο Δασκαλάκη, η ψυχολόγος σημειώνει αρχικά πως «Συνοψίζοντας με τις συνεδρίες με τον πατέρα, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεών μας, όσο και γενικότερα, μια συγκαταβατική στάση. Ήταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα».

Και προσθέτει: «Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει, όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί, όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να αποεπενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και με σημαντικούς άλλους, όπως τα παιδιά του».

«Απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης»

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο Μάνος Δασκαλάκης «περιέγραψε τη ζωή της οικογένειάς του, με τρία παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, με ένα απρόσφορο συναίσθημα. Φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του. Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης», καταγράφει η ψυχολόγος.

Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Σε πολλά σημεία ήταν φανερή η σύγχυση ορίων ποιος είναι ο ενήλικας και ποιος το παιδί. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και κάνει φυγές στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει».

«Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας»

Μάλιστα στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του STAR μεταδόθηκαν αποκλειστικά σημεία από τις περιγραφές που έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης αναφορικά με τις  ανακοινώσεις των θανάτων των παιδιών του, μετά από τους καυγάδες που είχε με τη σύζυγό του. «Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ

Όσα αποκάλυψε ο Δασκαλάκης για τη σχέση του με την Πισπιρίγκου μετά τους θανάτους των παιδιών

Διαβάστε επίσης:

Αναστάτωση στη Λάρισα: 15χρονος κατέρρευσε μέσα σε φούρνο

Τα τελευταία λόγια αυτής της μαμάς που πέθανε από καρκίνο μπορεί να σώσουν τη δική σου ζωή

Επίδαυρος: Πώς μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά, όσο οι γονείς βλέπουν παράσταση