Ιnfokids αποκλειστικό: Με ποια μέτρα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τον Σεπτέμβριο

Δεύτερη μέρα self test στα σχολεία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε μαθητές - Τα σημερινά ποσοστά

H σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και οι μαθητές απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και χαλαρώνουν μετά από μια δύσκολη σχολική ρουτίνα με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φόβοι για 6ο κύμα κορωνοϊού από τους ειδικούς

Τις τελευταίες μέρες ανησυχία προκαλεί η εκτόξευση των κρουσμάτων  κορωνοϊού ενώ αυξάνονται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να φτάνουν τους 1.100.

 Όπως τονίζουν οι ειδικοί στο Ιnfokids.gr oι δύο νέες υπο-παραλλαγές της Όμικρον, ΒΑ.4 και ΒΑ.5 είναι άκρως μεταδοτικές γεγονός που δικαιολογεί την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών.

Παράλληλα, εξηγούν ότι από τα τέλη Ιουλίου αναμένεται ύφεση της πανδημίας αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, σημειώνοντας ότι τα μέτρα δεν έχουν καταργηθεί αλλά, όπως για παράδειγμα η χρήση της μάσκας, έχει ανασταλεί η υποχρεωτικότητα τους.  Ξεκαθαρίζουν δε ότι προς το παρόν δεν τίθεται ενδεχόμενο λήψης ενισχυμένων μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Με ποια μέτρα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τον Σεπτέμβριο

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς αλλά και τους μαθητές αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23 είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ιδιαίτερα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις τάξεις. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ιnfokids.gr  οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς μάσκες και χωρίς τον  προσυμπτωματικό διαγνωστικό έλεγχο, rapid test. Όλα αυτά βέβαια είναι υπό αίρεση αν η πορεία των κρουσμάτων συνεχίζει να είναι ανοδική ή καταγραφεί ανησυχητική αύξηση στους δείκτες της πανδημίας οπότε κρίνεται επιβεβλημένο στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας να ενισχυθούν τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

H Νίκη Κεραμέως παρακολούθησε μάθημα Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το διαδίκτυο με μαθητές Δημοτικού

Tι απαντά η Νίκη Κεραμέως

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ερωτηθείσα για το αν θα επιστρέψει η υποχρεωτικότητα στην καθολική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων

απάντησε χαρακτηριστικά ” Φοβάμαι ότι είναι πρόωρο το ερώτημα, γιατί έχει αποδειχθεί σε όλους μας ότι η πανδημία έχει εντόνως δυναμικό χαρακτήρα. Την παρακολουθούμε στενά και πηγαίνουμε βήμα βήμα, πάντα σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των ειδικών.

Είναι Ιούνιος και τα σχολεία μας θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο, συνεπώς εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα και θα πορευθούμε αναλόγως.

Οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπαιδευτική κοινότητα -μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης- η οποία έχει επιδείξει εξαιρετική προσαρμοστικότητα και υπευθυνότητα στην εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό

Διαβάστε επίσης:

Τα τελευταία λόγια αυτής της μαμάς που πέθανε από καρκίνο μπορεί να σώσουν τη δική σου ζωή

Αναστάτωση στη Λάρισα: 15χρονος κατέρρευσε μέσα σε φούρνο

“Ήξερα ότι είμαστε για το παιδί. Δεν υπάρχει κάτι να μας δένει. Αλλιώς το είχα στο μυαλό μου”: Όσα αποκάλυψε ο Δασκαλάκης