Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τον Σεπτέμβριο φορώντας μάσκες; Τι απαντά η Νίκη Κεραμέως

Τα σχολεία έκλεισαν όμως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προετοιμάζεται για την ερχόμενη σχολική χρονιά ώστε μόλις οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία όλα να είναι έτοιμα.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εφημερίδα Τοmanifesto ρωτήθηκε και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στις τάξεις και για το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τους γονείς αν δηλαδή θα επιστρέψει η υποχρεωτικότητα στην καθολική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων. 

Όπως απάντησε χαρακτηριστικά ” Φοβάμαι ότι είναι πρόωρο το ερώτημα, γιατί έχει αποδειχθεί σε όλους μας ότι η πανδημία έχει εντόνως δυναμικό χαρακτήρα. Την παρακολουθούμε στενά και πηγαίνουμε βήμα βήμα, πάντα σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των ειδικών.

Είναι Ιούνιος και τα σχολεία μας θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο, συνεπώς εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα και θα πορευθούμε αναλόγως.

Οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπαιδευτική κοινότητα -μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης- η οποία έχει επιδείξει εξαιρετική προσαρμοστικότητα και υπευθυνότητα στην εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό

Διαβάστε επίσης:

O 9χρονος Παναγιώτης «παίζει» με τα φίδια και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό (video)

“Στο τέλος θα πει πως την έπνιξε η Τζωρτζίνα” – Αποκαλύψεις “φωτιά” για τον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας

Μια διασκεδαστική περιπέτεια που θα χαρίσει στο παιδί σας ένα αξέχαστο καλοκαίρι!