Τα ίχνη από νύχια “πρόδωσαν” τον δολοφόνο Μαλένας και Ίριδας (video)

Μία νέα συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA σχετικά με το τελικό πόρισμα των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα.

Ύπαρξη πληγών από νύχια στο πρόσωπο των κοριτσιών

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος ανάμεσα στους 10 λόγους που επικαλούνται οι ιατροδικαστές για να αποδείξουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για θανάτους που οφείλονται σε παθολογικά αίτια, είναι η ύπαρξη πληγών από νύχια στο πρόσωπο των κοριτσιών, ιδίως στη Μαλένα.

Σημειώνεται πως οι πληγές αποκλείεται να προκλήθηκαν από την διαδικασία ανάνηψης διότι ήταν άλλης μορφής και γιατί το παιδί ήταν ήδη νεκρό, όπως και το γεγονός να τα προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του.

Αυτήν την ώρα καταθέτει στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η αδερφή της 33χρονης κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με την κατάθεση της αδερφής της ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος καταθέσεων από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, τα οποία τελικά δολοφονήθηκαν.

Λέων: 100% αδιαμφισβήτητο το πόρισμα

Για το πόρισμα των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, ξεκαθαρίζοντας πως το πόρισμα είναι πλήρως τεκμηριωμένο και 100% αδιαμφισβήτητο.

Στο γιατί δεν έγινε τόσο λεπτομερής έρευνα κατά το παρελθόν ο κ. Λέων απάντησε:

«Το γιατί δεν είχαν ελεγχθεί δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι το πανάκι το οποίο στον δεύτερο θάνατο αποτελεί ένα πειστήριο το οποίο συνδέεται με τον μηχανισμό του θανάτου φαίνεται ότι τώρα έχει ελεγχθεί. Επίσης πρέπει να πούμε ότι οι κακώσεις έχουν καταγραφεί πλέον με μεγαλύτερη επιμέλεια. Να σημειωθεί πως οι συνάδελφοι είχαν φωτογραφίες επίσημες, όχι ανεπίσημες. Δηλαδή φωτογραφίες που έβγαλε είτε η σήμανση, είτε οι ίδιοι οι ιατροδικαστές είχαν λάβει και αποτελούσαν στοιχεία τα οποία μελετήθηκαν και απέδωσαν και περαιτέρω κακώσεις, γιατί οι κακώσεις στο συγκεκριμένο είδος θανάτου ήταν πάρα πολύ σημαντικό να αποδοθούν σωστά, να αποτυπωθούν σωστά και να εκτιμηθούν σωστά πράγμα το οποίο έγινε».

Επιπλέον, ο κ. Λέων υπογράμμισε πως «δεν πήγαμε δια αποκλεισμού. Εδώ αφενός έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και μαζί μ’ αυτά οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει παθολογικά αίτια, όπως για παράδειγμα ένα γενετικό πρόβλημα, αλλά αφετέρου έγινε μια περαιτέρω μελέτη των υπαρχόντων στοιχείων με αποτέλεσμα να αποδοθεί με μεγάλη ασφάλεια πλέον της βεβαιότητας ο ασφυκτικός θάνατος και μάλιστα με απόφραξη των αεροφόρων οδών» και συμπλήρωσε πως «στον δεύτερο θάνατο, το πανάκι φαίνεται να εισχωρεί βιαίως στη στοματική κοιλότητα του παιδιού και η μύτη να αποφράσσεται με το χέρι. Στον πρώτο θάνατο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κάποιο άλλο πειστήριο, και το λέω αυτό γιατί η ίδια η κατηγορούμενη είχε δηλώσει ότι και στη Μαλένα υπήρχαν πανάκια όμως δεν έχει βρεθεί κάτι τέτοιο, παρόλα αυτά οι κακώσεις ξεκάθαρα δείχνουν τη συμμετοχή χεριού, άρα έχουμε απόφραξη στόματος και μύτης με το χέρι».

Διαβάστε επίσης:

O 9χρονος Παναγιώτης «παίζει» με τα φίδια και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό (video)

Μια διασκεδαστική περιπέτεια που θα χαρίσει στο παιδί σας ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

“Στο τέλος θα πει πως την έπνιξε η Τζωρτζίνα” – Αποκαλύψεις “φωτιά” για τον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας