Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022: Αυτά τα σχολεία διακρίθηκαν στο διαγωνισμό SaferInternet4kids

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022: Αυτά τα σχολεία διακρίθηκαν στο διαγωνισμό SaferInternet4kids
Κάθε χρόνο, τη 2η μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα (φέτος εορτάζεται την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου), χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν το κοινό σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Το τοπίο του ίντερνετ έχει μετεξελιχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ανάγκης για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που για άλλη μια χρονιά αγκάλιασαν το θεσμό των διαγωνισμών και βοήθησαν στο να γίνει η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου μια μεγάλη γιορτή και στη χώρα μας!

Αυτά τα σχολεία είναι οι μεγάλοι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού SID 2022

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό για τον εορτασμό της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022! Περισσότερες από 400 πρωτότυπες και εύστοχες δημιουργίες μαθητών ή ομάδων μαθητών από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα κατατέθηκαν, καθιστώντας το έργο της κριτικής επιτροπής πολύ δύσκολο.

Το θέμα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2021-2022 είναι: «To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος. Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2022».

Μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ατομικά ή ομαδικά κλήθηκαν να δημιουργήσουν υλικό που να αναδεικνύει το γεγονός ότι η φωνή τους έχει δύναμη -ακόμα και στο διαδίκτυο- και ότι είναι σημαντικό όταν συναντούν online κάτι το οποίο τους αναστατώνει/πληγώνει ή βλάπτει να το λένε σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται. Έμφαση δίνεται και στα διαθέσιμα εργαλεία που παρέχονται στους ψηφιακούς χρήστες για να αναφέρουν ή να καταγγείλουν κάποιον ή κάτι (report & block).

Δείτε παρακάτω τις δημιουργίες των παιδιών που αναδείχθηκαν νικητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022:

  • Νικητές στα Νηπιαγωγεία (ισοβαθμία)

22158) 3o Nηπιαγωγείο Αρτέμιδος- 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος – 7ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος

22210) 8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

  • Νικητής στα Δημοτικά (ισοβαθμία)

22319) 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος Αττικής

22297) Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  • Νικητής στα Γυμνάσια

2282) ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  • Νικητής στα Λύκεια

22279) ΕΠΑ.Λ. ΜΗΛΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Η Αποστολία νόσησε έγκυος, έλαβε μονοκλωνικά και μιλά στο Infokids αγκαλιά με την νεογέννητη κορούλα της

«Tο παιδί μου θα φοράει ό,τι θέλει στο σχολείο και παντού»: Η άποψη μιας μαμάς που αξίζει να ακουστεί

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μιλούν στο Infokids.gr: “Ο θάνατος του γιου μας να ενώσει τους φιλάθλους”