Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Aυτές είναι οι νέες τάξεις που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων - Η λίστα του Υπ. Παιδείας

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε ορισμένους Δήμους της Αττικής.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική

Τα σχολεία που δε θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών είναι στους δήμους:

 • Μαραθώνα
 • Πεντέλης
 • Ωρωπού
 • Διονύσου
 • Κηφισιάς
 • Μάνδρας-Ειδυλλίας
 • Στο Δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

1. ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 24ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 29ο, 30ο
ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ: 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

2. ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΠΗΣ:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

3. ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1ο, 2ο, 3ο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 2ο
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9.

Στο μεταξύ με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Θρακομακεδόνες, όπως ΚΑΙ ο 9ος Βρεφονηπιακός Σταθμός της Π.Ε. Αγριλέζας καθώς και το Κέντρο Ατόμων με ειδικές ανάγκες «ΑΡΩΓΗ»
 • Στο δήμο Φυλής θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:
 • ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΣΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 5Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 5Ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Ανοιχτά με ώρες προσέλευσης μέχρι τις 9 θα είναι τα σχολεία στους παρακάτω δήμους:

Βόρειου Τομέα 

 • Μεταμορφώσεως
 • Παπάγου-Χολαργού
 • Αμαρουσίου
 • Βριλησσίων
 • Αγίας Παρασκευής
 • Φιλοθέης-Ψυχικού

Π. Ε. Νήσων

 • Κυθήρων
 • Σαλαμίνας

Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 • Λαυρεωτικής
 • Κρωπίας
 • Παλλήνης
 • Σπάτων –Αρτέμιδος
 • Σαρωνικού
 • Μαρκοπούλου
 • Παιανίας

Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 

 • Δήμος Βύρωνος
 • Δήμος Ηλιούπολης

Η ανακοίνωση για τα σχολεία της Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9:00 π.μ. όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Λυκόβρυση και Πεύκη

“Από τις 10 π.μ. θα λειτουργήσουν Παιδικοί Σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δομές ΠΕΑΠ την Πέμπτη 9/2 σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Νέο Ηράκλειο

Ανοιχτά για μάθημα στην τάξη θα είναι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, με πρώτο κουδούνι όμως στις 10.00 το πρωί προκειμένου να έχουν ζεσταθεί οι αίθουσες αλλά και να αποφευχθεί η κυκλοφορία τις πολύ πρωινές ώρες.

Ανακοίνωση για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα!

Ύστερα από εισήγηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα και του διευθυντή του σχολείου, ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης αποφάσισε ότι τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές, θα αναχωρήσουν από την Πλατεία Ταπητουργείου την Πέμπτη 9/2, την προγραμματισμένη ώρα που αναχωρούν πάντοτε, παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 9 το πρωί. Οι γονείς που επιθυμούν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, μπορούν ωστόσο να το κάνουν αργότερα και έως τις 9 το πρωί.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι (9/2)

Στις δύο δημοτικές κοινότητες Ραφήνας και Πικερμίου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν με ώρα έναρξης μαθημάτων 10.00 πμ λόγω αυξημένης πιθανότητας ύπαρξης παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γα την λειτουργία των υπεροτοπικής σημασίας σχολείων ( Ειδικά Σχολεία και ΕΠΑΛ) θα αποφασίσουν αποκλειστικά οι διευθυντές για το θέμα της λειτουργίας τους και τις ώρες προσέλευσης, γιατί προσέρχονται σε αυτές μαθητές από διαφόρους δήμους, που αντιμετωπίζουν διαφορετικής έντασης κλιματολογικές συνθήκες.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά με κυμαινόμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών μεταξύ της προβλεπόμενης σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις 10.00 πμ αναλόγως της δυνατότητας ασφαλούς μετακίνησης των γονέων.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων παρακαλούνται, όπως φροντίσουν αρμοδίως οι σχολικές μονάδες να έχουν ενεργοποιήσει τα συστήματα θέρμανσης τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, ώστε οι αίθουσες να έχουν τη σωστή θερμοκρασία για την υποδοχή των μαθητών.

H λειτουργία των σχολείων στην Παλλήνη

Ανοιχτά θα είναι την Πέμπτη 9/2, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Δήμου Παλλήνης με προσέλευση των μαθητών έως τις 9.00 π.μ., με βάση τη σχετική Απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής. Στις θέσεις τους από νωρίς οι εκπαιδευτικοί για διευκόλυνση των εργαζομένων που πρέπει να αφήσουν νωρίτερα τα παιδιά τους στο σχολείο. Εντολή Δημάρχου Παλλήνης για έναρξη λειτουργίας θέρμανσης νωρίτερα της προσέλευσης των μαθητών και καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πόρτο Ράφτη & Μαρκόπουλο

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες, στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη των Δημάρχων με τον Περιφερειάρχη Αττικής, αποφασίστηκε οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου να λειτουργήσουν από τις 10.00 π.μ. την Πέμπτη 9-2-2023 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του πρωινού παγετού. Ωστόσο επισημαίνεται, ότι για την εξυπηρέτηση των γονέων και κηδεμόνων, ο Παιδικός Σταθμός και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί), θα λειτουργήσουν κανονικά σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Πως θα λειτουργήσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί σε Σπάτα & Αρτέμιδα

Για αύριο Πέμπτη 9/2 τα μαθήματα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θα αρχίσουν κανονικά. Στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10 π.μ. Τα σχολεία θα ανοίξουν από τους διευθυντές και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό στις 8:00 προκειμένου να μεριμνήσουν για τη θέρμανση των χώρων και την ασφαλή προσέλευση των μαθητών (από 8:00 μέχρι 10:00), για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Ανοιχτά τα σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα

Τα  δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.)., μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποστέλλονται την προηγούμενη ημέρα στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Είδαμε τις φωτογραφίες από την πρωτότυπη βάπτιση του μικρού Οδυσσέα και εντυπωσιαστήκαμε!

Τα εγγόνια του Γιώργου Νταλάρα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους στα χιόνια (φωτό)

Oι Θεσσαλονικιές Νηπιαγωγοί που “λύνουν” απορίες γονέων μέσω ΤikTok μιλούν στο Ιnfokids!