Αρχική InfoSchool Δημοτικό «Κάθε έξυπνος άνθρωπος κάνει λάθη»: Ο μαθητής που μας βάζει τα γυαλιά με την έκθεσή του!

«Κάθε έξυπνος άνθρωπος κάνει λάθη»: Ο μαθητής που μας βάζει τα γυαλιά με την έκθεσή του!

Το διάσημο ρητό του Αϊνστάιν «Όποιος δεν έκανε ποτέ του λάθος δεν έχει ποτέ του δοκιµάσει κάτι καινούργιο» αποτέλεσε την θεματική για να αναθέσει ο δάσκαλος Τάσος Παπαναστασίου μια έκθεση στους μαθητές ΣΤ΄Δημοτικού της τάξης του.

Ο δάσκαλος ξεχώρισε μια από αυτές τις εκθέσεις και χθες τη μοιράστηκε διαδικτυακά με τους φίλους του στο Facebook θέλοντας να αναδείξει τις σκέψεις και τη φιλοσοφία ενός 12χρονου μαθητή που μέσα από το γραπτό του αναδεικνύει τη συγκροτημένη σκέψη, την ωριμότητα και το υψηλό επίπεδο παιδείας που έχει λάβει.

Η µέθοδος της δοκιµής και της αποτυχίας είναι θεµελιώδης στην επιστήµη αλλά και στη µάθηση. Χωρίς να κάνουµε λάθη, χωρίς να βρεθούµε αντιµέτωποι µε το άγνωστο, είναι αδύνατη η εξέλιξη. Εξάλλου είναι γεγονός, ότι από τα λάθη µαθαίνουμε περισσότερα απ’ ό,τι από τις επιτυχίες. Είναι καλό να πανηγυρίζουμε µε την επιτυχία, αλλά είναι πιο σηµαντικό να δίνουμε προσοχή στα διδάγµατα της αποτυχίας.

Ενδεικτικά στην έκθεσή του ο μαθητής αναφέρει τα εξής: "Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Εμένα μου αρέσει να συναναστρέφομαι και έχω φίλους παιδιά που δεν θεωρούν ότι τα κάνουν όλα σωστά. Δεν μου αρέσουν οι τέλειοι. Δεν είναι και ενδιαφέροντες. Το πιο πιθανό είναι κάθε φορά να σου λένε ψέματα."

Δείτε την έκθεση του μαθητή


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter