Κεραμέως: “Στόχος να μην ξανακλείσουν τα σχολεία” – Μακρή: “Οι μαθητές θα είναι καλύτερα προστατευμένοι”

Κεραμέως: "Στόχος να μην ξανακλείσουν τα σχολεία" - Μακρή: "Οι μαθητές θα είναι καλύτερα προστατευμένοι"

Η μετάλλαξη Δ και ο φόβος ενός τέταρτου κύματος πανδημίας προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα αλλά και τους γονείς δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος η κορύφωσή του να συμβεί στα μέσα Αυγούστου με μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και θα έχει ήδη αρχίσει η νέα σχολική χρονιά 2021-22.

Τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την νέα σχολική χρονιά

Σε σημερινές της δηλώσεις στο ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ερωτηθείσα για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία και για το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου απάντησε ότι “Στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ένω είπε θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι. ”

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών

H υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test , ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Ζέττα Μακρή: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Κεραμέως: "Στόχος να μην ξανακλείσουν τα σχολεία" - Μακρή: "Οι μαθητές θα είναι καλύτερα προστατευμένοι"

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή,στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα όπου ερωτηθείσα για το αν προβληματίζονται για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο με δεδομένη την μετάλλαξη Δ και το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά η υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι «σε ό,τι αφορά το δικό μας κομμάτι ευθύνης, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και την συμμόρφωση των μαθητών, που μας έβαλαν τα γυαλιά, η καινούρια εκπαιδευτική χρονιά θα ξεκινήσει καλύτερα και με μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την απόδοση του δημόσιου σχολείου και υγειονομικά,  θα είναι πολύ καλύτερα προστατευμένοι» και συμπλήρωσε

«είμαστε η 4η χώρα στον ΟΟΣΑ στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό δεν είναι ευθύνη του Υπουργείου μας, αλλά προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες. Προσπαθούμε για το καλύτερο».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: “Το σχολείο απεγκλωβίζεται από το Υπουργείο”- Οι 6 μεγάλες αλλαγές από τη νέα σχολική χρονιά

Γονείς ξεσπούν: “Η φετινή χαμένη σχολική χρονιά μας δίδαξε τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει την νέα για το καλό των παιδιών”

«Το σχολείο του αύριο, σήμερα »: Η Κεραμέως παρουσίασε τους 4 άξονες του αναβαθμισμένου σχολείου που εφαρμόζεται από Σεπτέμβριο