Τραγουδίστρια της όπερας γεννά μόνη της στο αυτοκίνητο ενώ ο άνδρας της οδηγεί – Περιγράφει την κάθε στιγμή!

Τραγουδίστρια της όπερα γεννά μόνη της στο αυτοκίνητο ενώ ο άνδρας της οδηγεί - Περιγράφει την κάθε στιγμή!

Για όλα ήταν προετοιμασμένη η 35χρονη Emily Geller Hardman αναφορικά με τον ερχομό του μωρού της, εκτός από το πού θα γεννιόταν η κορούλα της! Η τραγουδίστρια της όπερας, βρισκόταν σε έναν γάμο, στο Λάνκαστερ της Πενσιλβανία, όταν ξαφνικά της έσπασαν τα νερά. Στις 37 εβδομάδες κύησης, δεν μπορούσε να προβλέψει ότι κάτι τέτοιο ήταν πιθανό, ωστόσο, δεδομένου, ότι το αμνιακό υγρό ήταν καθαρό και δεν είχε συσπάσεις δεν αγχώθηκε -δεν πήγε καν στο νοσοκομείο. Γύρισε στο σπίτι της και ξάπλωσε στο κρεβάτι.

Κάπου κοντά στο ξημέρωμα οι συσπάσεις ξεκίνησαν. Η Hardman κατάλαβε, ότι έπρεπε να ξεκινήσει για το μαιευτήριο. “Σκέφτηκα, ότι προετοιμάζομαι για τη στιγμή αυτή εδώ και 3 χρόνια. Εν ανάγκη, θα γεννούσα και στο αυτοκίνητο.”

Αυτό είναι το δεύτερο μωρό της Hardman. Το πρώτο, η 2 ετών Wesley, γεννήθηκε μέσω καισαρικής. Από τότε, η νέα μαμά αποφάσισε πως το δεύτερο παιδί της θα γεννηθεί φυσιολογικά και χωρίς φάρμακα. Βρήκε μάλιστα μια κλινική μία ώρα μακριά από το σπίτι της, στη Νέα Υόρκη, όπου θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τον τοκετό της όπως τον ήθελε.

Καθώς ο άνδρας της οδηγούσε, λοιπόν, προς την κλινική, η Hardman άκουγε podcasts που την καθοδηγούσαν σε κάθε βήμα του τοκετού, ανάλογα με την συχνότητα των συσπάσεων της. “Δεν μπορούσα, όμως, ποτέ να φανταστώ πόσο γρήγορα θα εξελισσόταν η κατάσταση”, δήλωσε αργότερα η ίδια στο Goodmorning America.

Στις 5:30 το ξημέρωμα ζήτησε από τον άνδρα της να σταματήσει το αμάξι για να σταθεί λίγο όρθια και να τεντωθεί. “Στο σημείο εκείνο, μόλις σηκώθηκα νομίζω λόγω βαρύτητας, μου ήρθε να πέσω στα 4. Τα νερά άρχισαν πάλι να στάζουν, όμως ήξερα, ότι έπρεπε να μπω στο αμάξι και να συνεχίσουμε μέχρι την κλινική, οπότε χώθηκα όπως-όπως στο πίσω κάθισμα.”

Η ίδια περιγράφει: “Προσπάθησα να μην αρχίσω να σπρώχνω, για να κρατηθώ μέχρι το νοσοκομείο, όμως οι συσπάσεις ήταν πλέον πολύ συχνές και έντονες. Το μωρό έβγαινε και δεν μπορούσα με τίποτα να το σταματήσω. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να συμβιβαστώ με την ιδέα και να επιτρέψω στο σώμα μου να κάνει αυτό που πρέπει.”

“Ξάπλωσα, λοιπόν, στο κάθισμα και άρχισα να σπρώχνω. Το σώμα μου λειτουργούσε ενστικτωδώς, χωρίς να δίνω καμία οδηγία. Κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω την κορυφή του κεφαλιού του μωρού μου”, συνεχίζει.

Την ίδια ώρα ο άνδρας της προσπαθούσε να βρει ένα ασφαλές σημείο για να σταματήσουν, όμως, ήταν αδύνατον, βρίσκονταν σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.

Κάποια στιγμή, μια πολύ μεγάλη σύσπαση, εξωθεί το μωρό έξω από τη μήτρα της. “Δεν έγινε σταδιακά, δεν πρόλαβα να πάρω ανάσες. Απλά όλο μου το σώμα έγινε μια τεράστια σύσπαση και ολόκληρο το μωρό βγήκε με τη μία!” Αργότερα έμαθε, ότι το φαινόμενο ονομάζεται “αντανακλαστικό εξώθησης του εμβρύου.”

Παρά τις απίστευτες συνθήκες τοκετού, η Hardman θα πει αργότερα, ότι η εμπειρία δεν την στρέσαρε. Ως τραγουδίστρια της όπερας είναι συνηθησμένη σε στρεσογόνες καταστάσεις και αυτό σίγουρα την βοήθησε να χειριστεί την κατάσταση με ψυχραιμία. “Θυμάμαι, ότι το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ανακούφιση”, είπε αναφορικά με τον ερχομό της κόρης της Rosemary Claire. “Σκέφτηκα: Τα κατάφερα! Και αυτό με έκανε να νιώσω απίστευτα δυνατή και ήρεμη. Πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή!”

πηγή: goodmorningamerica.com

Διαβάστε ακόμα:

ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες φαρμάκου που χορηγείται σε παιδιά και εφήβους

Θρήνος στη Λαμία: 37χρονη μητέρα 2 παιδιών πέθανε αιφνίδια – Τα προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό

Παιδίατρος: “Δεν συμφωνώ να εμβολιάζουμε τα παιδιά σωρηδόν επειδή έχουμε ενήλικες ξεροκέφαλους”