Κεραμέως: “Το πιθανότερο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές – Πρώτα τα Δημοτικά”

Το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων μονοπωλεί την επικαιρότητα καθώς πολλοί γονείς ζητούν να μάθουν πότε οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στις τάξεις και η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί εκ νέου δια ζώσης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε ότι αναμένει την εισήγηση των ειδικών για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων.

“Κλείδωσε” το άνοιγμα των σχολείων – Σε 2 φάσεις η επιστροφή στα θρανία

Ενδεχόμενο να ανοίξουν τα πρώτα τα Δημοτικά

Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές.

Θα γίνουν rapid test στους μαθητές για την επιστροφή στα σχολεία;

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Η τηλεκπαίδευση διεξάγεται κανονικά

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».